Ja es pot anar als supermercats amb menors durant l’estat l’alarma

El govern espanyol adapta el decret de l’estat d’alarma, que impedia els trasllats a pares que no podien deixar les criatures soles a casa.

Membres de l'UME fan treballs de desinfecció a la porta d'un supermercat
Membres de l'UME fan treballs de desinfecció a la porta d'un supermercat / Manuel Bruque (Efe)

El govern espanyol ha corregit el decret de l’estat d’alarma, que impedia l’accés a supermercats o farmàcies als pares acompanyats de menors. La norma perjudicava milers de famílies monoparentals o amb circumstàncies personals diverses, situació que ha resolt aquest dimecres amb una modificació del text.

“Durant la vigència de l’estat d’alarma les persones únicament podran circular per les vies o espais d’ús públic per a la realització de les següents activitats, que hauran de realitzar-se individualment, llevat que s’acompanye persones amb discapacitat, menors, majors, o per una altra causa justificada”, resa el Butlletí Oficial de l’Estat. Es tracta d’una excepció, ja que el decret contempla únicament els desplaçaments individuals a establiments de primera necessitat o bé a passejar els gossos perquè facen les seues necessitats.

Ocorre el mateix en els desplaçaments en cotxe, tant per a anar al treball com per a fer la compra. En cas que es vaja acompanyat d’una altra persona amb causa justificada, aquesta haurà de seure en la part posterior del vehicle.

També et pot interessar

stats