Les ITV de la Comunitat Valenciana tanquen mentre estiga vigent l’estat d’alarma

No se sancionarà les persones que necessiten desplaçar-se i ho facen en un vehicle que no tinga en vigor la inspecció.

Les ITV de la Comunitat Valenciana tanquen mentre estiga vigent l’estat d’alarma
Les ITV de la Comunitat Valenciana tanquen mentre estiga vigent l’estat d’alarma

Les estacions d’inspecció tècnica de vehicles (ITV) de la Comunitat Valenciana estaran tancades durant el període de temps en què estiga vigent l’estat d’alarma que ha establit el govern espanyol per mitjà del reial decret 463/2020 de 14 de març. Així ho ha comunicat en una nota de premsa la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

La directora general d’Indústria, Energia i Mines de la Generalitat, Empar Martínez, ha confirmat que Economia ha rebut una comunicació del govern espanyol en què confirma que les estacions d’ITV no es consideren un servei essencial, per la qual cosa hauran d’estar clausurades mentre estiga en vigor l’estat d’alarma decretat dissabte passat per a gestionar la situació pel Covid-19.

Martínez ha explicat que la Conselleria ha comunicat a les empreses concessionàries a la Comunitat Valenciana que la decisió se sustenta en l’article 10 del reial decret referent a les mesures de contenció en l’àmbit de l’activitat comercial, equipaments culturals, establiments i activitats recreatives, activitats d’hoteleria i restauració, i altres d’addicionals, i que no inclou les ITV com a “establiments excepcionals”.

Així mateix, Empar Martínez ha assenyalat que, atés que amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma queden suspesos els terminis administratius, “no es considerarà infracció i, per tant, no se sancionarà les persones que es desplacen en un vehicle que no tinga en vigor la ITV. Aquesta mesura s’aplicarà només durant l’estat d’alarma”.

En aquest sentit, ha manifestat que les sancions que ja s’hagen imposat a les estacions d’ITV de la Comunitat Valenciana per estar obertes dilluns quedaran suspeses igualment.

També et pot interessar

stats