Itàlia supera els 9.000 morts després d'haver registrat mil defuncions més en un dia

La xifra diària de víctimes mortals marca un nou rècord mentre que la de contagis continua mostrant senyals de contenció.

Unitat de Cures Intensives a l'Hospital San Raffaele de Milà
Unitat de Cures Intensives a l'Hospital San Raffaele de Milà / Reuters

La Covid-19 ha tornat a marcar un nou rècord sinistre a Itàlia: 969 víctimes mortals les últimes 24 hores, el registre més alt en el còmput de víctimes de la pandèmia, que porta la xifra total de morts a 9.134 persones.

Els casos positius en aquests moments pugen a 66.414, amb 4.401 l'últim dia, una xifra que sembla que mostra que es conté l'augment dels contagis, segons les dades oferides hui per Protecció Civil.

Des de la detecció del virus a Itàlia el 20 de febrer, s'han registrat un total de 86.489 casos positius i 10.950 persones ja han rebut l'alta.

Llombardia i l’Emília-Romanya, les regions més castigades

La situació més greu continua donant-se a la regió septentrional de la Llombardia, on aquest divendres han faltat 541 persones més i els morts ja són 5.402. Li segueixen l’Emília-Romanya, amb 9.300 casos positius i 1.267 morts. En tot el país hi ha 3.732 pacients en vigilància intensiva, d’ells quasi 1.300 en hospitals de la Llombardia.

Itàlia ha reclutat huit-cents metges i infermers voluntaris, fins i tot jubilats, per a reforçar aquests hospitals del nord, la zona més afectada pel coronavirus, i ha desplaçat a prop d’un centenar de pacients a centres hospitalaris d’altres regions menys desbordades.

També et pot interessar

stats