Itàlia registra el nombre més alt de víctimes mortals amb 753

Gran part del país, tant al nord com al sud, segueix confinat com a "zona roja" per l'alta transmissió del virus.

Un metge realitza una prova de coronavirus a una dona a una església de Nàpols, Itàlia, aquest dimecres
Un metge realitza una prova de coronavirus a una dona a una església de Nàpols, Itàlia, aquest dimecres / Ciro De Lucca (Reuters)

Itàlia manté el ritme de contagis, amb una lleugera pujada, amb 34.000 més en l'últim dia mentre que el nombre de decessos també continua en augment, amb 753 més, la pitjor dada des del passat 31 de març, en el punt àlgid de la primera onada de la pandèmia. El govern augmenta les mesures restrictives i també ho fa la contestació al carrer, bé de sectors econòmics castigats, o bé dels que no estan d'acord amb les reduccions de les llibertats.

Els experts aprecien una lleugera millora de la corba de contagis, però l'alt nombre d'hospitalitzats i morts crida a no abaixar la guàrdia, mentre gran part del país, tant al nord com al sud, segueix confinat com a "zona roja" per l'alta transmissió del virus.

Segons el Ministeri de Salut, en les últimes 24 hores s'han fet uns 234.800 tests, dels quals 34.282 han sigut positius. Amb açò, la pandèmia deixa un total d'1,2 milions de casos i 47.217 víctimes mortals. Actualment hi ha 33.504 persones hospitalitzades amb símptomes, 430 més que la vespra, mentre que en vigilància intensiva hi ha 3.670 pacients, 58 més. Pel que fa als qui han superat la Covid-19 són 481.967, amb 24.169 persones que han rebut l'alta en l'últim dia.

La Llombardia, la regió més afectada, ha afegit al seu balanç 7.633 positius més, mentre que a la Campània s'han comptabilitzat 3.657 casos més, al Piemont 3.281 i al Vèneto 2.972. Al Laci, on està Roma, s'han detectat 2.866 casos.

Des de dimecres, una nova regió, els Abruços, al centre del país, ha quedat confinada després de ser classificada com a "zona roja" o d'alt risc de contagi de Covid-19, i s'especula que la pròxima serà la meridional la Pulla.

Mentrestant, el govern italià s'afanya a trobar un responsable que s'encarregue de la sanitat a Calàbria -intervinguda fa anys-, després que el tercer que es va triar dimitira dimarts unes hores després del seu nomenament.

També et pot interessar

stats