Itàlia registra 195 morts, i la taxa de contagis continua a la baixa

El país ha représ aquest dilluns part de l'activitat econòmica i ha alleugerit les restriccions de mobilitat.

Una manifestació organitzada per propietaris de pimes per a comemorar als treballadors sanitaris a Venècia
Una manifestació organitzada per propietaris de pimes per a comemorar als treballadors sanitaris a Venècia / Manuel Silvestri (Reuters)

Un total de 195 persones han mort per coronavirus a Itàlia en les últimes 24 hores, una xifra una mica superior a les 174 de diumenge, la més baixa des de l'inici del confinament, el 10 de març.

La corba de contagis continua descendint i des de diumenge s'han registrat 1.221 nous casos, que sumen un total de 211.958 des que es va detectar el virus el 21 de febrer. Els positius actuals són 99.980, amb una reducció de 199 des d’ahir.

Itàlia ha iniciat aquest dilluns la fase 2 de l'emergència pel coronavirus amb la represa de part de l'activitat econòmica i l’alçament d'algunes restriccions de mobilitat per a les persones, després de més de huit setmanes de confinament.

El Regne Unit registra la menor xifra de morts des de març

El Regne Unit ha anunciat 288 noves morts per Covid-19, la menor xifra diària des de finals de març. En total s’han registrat 28.734 morts des que va començar la pandèmia.

Malgrat el descens, el ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock, ha advertit que el nombre de víctimes mortals augmenta després dels caps de setmana, per la qual cosa s'espera que torne a repuntar en els pròxims dies.

França supera els 25.000 morts

França ha registrat 25.201 morts pel coronavirus des de l’inici de l’epidèmia després de comptabilitzar en les últimes 24 hores 306 defuncions, segons les autoritats sanitàries. Del total, 15.826 defuncions s’han registrat en hospitals i 9.375 en residències i centres de dependència.

Aquestes dades suposen un fre a les caigudes dels últims dies, quan el Ministeri de Sanitat havia comunicat la mort de 135 persones aquest diumenge, 166 dissabte i 218 divendres.

També et pot interessar

stats