Itàlia reactiva la majoria d'activitats comercials a partir de dilluns

El país ha registrat 153 morts i 875 contagis en les últimes 24 hores.

Projecció a la plaça de Sant Marc de Venècia com a part del moviment 'Risorgiamo Italia' en suport de l’hoteleria
Projecció a la plaça de Sant Marc de Venècia com a part del moviment 'Risorgiamo Italia' en suport de l’hoteleria / Reuters

Les últimes dades de contagis per coronavirus a Itàlia revelen 153 morts en les últimes 24 hores, un descens respecte a les dades d'aquest divendres. És la xifra més baixa des que va començar el confinament, el passat 10 de març. Així ja són 31.763 les víctimes mortals en aquest país.

El 21 de febrer es va registrar el primer contagi, des d'aleshores han sigut 224.760 les persones contagiades. En les últimes 24 hores n'han sigut 875. En l'actualitat hi ha 10.400 persones hospitalitzades amb símptomes, 392 menys que aquest divendres.

El govern italià tornarà a obrir la majoria de les activitats comercials el pròxim dilluns, després de comprovar la tendència a la baixa de la corba epidemiològica, una mesura que contradiu la reobertura gradual que s'havia programat. D'aquesta manera, tornen a obrir bars, restaurants, tendes a la menuda, perruqueries i centres de bellesa.

A partir del 3 de juny, s'obriran les fronteres amb els països de la Unió Europea sense l'obligació de guardar quarantena. També es permetrà, a partir d'aquesta data, la mobilitat entre les diferents regions. Amb l'objectiu de recuperar el flux turístic, una activitat que al país suposa el 13% del PIB.

També et pot interessar

stats