Itàlia permet atracar el Mare Jonio amb 67 persones migrants a bord

L’embarcació va arribar anit a Sícilia, mentre el Sea-Watch, amb 211 persones rescatades, continua esperant una solució.

Imatge del rescat d'un centenar de persones migrants pel Sea-Watch, dijous passat
Imatge del rescat d'un centenar de persones migrants pel Sea-Watch, dijous passat / AFP

Itàlia va deixar atracar anit al port de Pozzalo, a l’illa de Sicília, l’embarcació Mare Jonio, de l’ONG italiana Mediterranea, poques hores després de rescatar del mar 67 persones migrants. Una altra nau, la de l’organització humanitària alemanya Sea-Watch, amb altres 211 persones rescatades, continua esperant que les autoritats italianes li donen permís per a atracar en algun port. Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, Itàlia i Malta van decretar el tancament dels ports.

Les 67 persones que ha rescatat el Mare Jonio viatjaven en una embarcació de fusta que corria perill d’afonar-se a la zona SAR (de recerca i rescat, segons les sigles en anglés) de Malta, a vora 48 milles al sud-est de l’illa italiana de Lampedusa.

Anit, en arribar a Sicília, les atengué el personal sanitari i les va rebre l’alcalde de la població de Pozzalo. Després, les traslladaren a centres d’acollida on passaran la quarantena pel coronavirus.

“Ara demanem que passe el mateix amb les 211 persones rescatades pel Sea-Watch”, escrivia en un comunicat l’ONG Mediterranea després de rebre permís per a atracar.

L’ONG Sea-Watch porta a bord 211 persones rescatades de tres embarcacions localitzades davant de les costes de Líbia.

En els últims dies també han arribat a Lampedusa almenys 157 migrants, tant de manera autònoma a una de les platges de l’illa, com acompanyats per llanxes de la Guàrdia Costanera italiana.

Les ONG denuncien que, aquesta setmana, prop de 500 migrants han sigut interceptats per llanxes de Líbia i retornats a aquest país.

Els últims salvaments els va dur a terme a l'abril l’embarcació Alan Kurdi, de l’ONG alemanya Sea-Eye i l’espanyola Aita Mari, a hores d’ara immobilitzades per orde judicial a Sicília.

També et pot interessar

stats