Itàlia interromp totes les activitats productives fins al 3 d'abril

Un mes després del primer brot, s'ha convertit ja en el país amb més morts per coronavirus del món.

VÍDEO | Itàlia interromp totes les activitats productives fins al 3 d'abril

El govern italià ha decidit interrompre fins al 3 d'abril totes les activitats productives excepte les que són essencials per a la ciutadania per a intentar contindre la propagació del coronavirus, que ha causat al país transalpí ja més de 4.800 morts.

Quan es compleix un mes des de la detecció del brot al nord del país, el primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha anunciat el que qualifica de “decisió difícil” però “necessària” per a “afrontar la fase més aguda” d'aquesta pandèmia, que ha fet que el país siga el primer en nombre de morts.

A partir de hui es tanquen en tot el territori italià totes les activitats productives no necessàries i indispensables per a garantir els serveis essencials. Només podran seguir oberts els supermercats i els negocis alimentaris de primera necessitat, les farmàcies, les parafarmàcies, els serveis bancaris, postals i d'asseguradores i els serveis públics essencials, com el transport.

La decisió del govern de Roma s'ha anunciat després que ahir la xifra de morts amb coronavirus arribara a 4.825, 793 més que en les últimes 24 hores, i el nombre total de contagis a 53.578 comptant els morts, els actualment malalts i els curats.

També et pot interessar

stats