Israel té ja el 57% de la població immunitzada, mentre que a Espanya només l'1,05% ha rebut la segona dosi

A partir d'aquest dijous, Israel estén la campanya de vacunació a tots els majors de 18 anys.

Vacunació a Netanya, Israel
Vacunació a Netanya, Israel / Abir Sultan (Efe)

Israel, amb el 57% de la població immunitzada, estén la vacunació a tots els majors de 18 anys gràcies a l'avanç del seu programa. Amb una població d'uns nou milions de persones, Israel n’ha vacunat ja tres milions amb la primera dosi, mentre que quasi dos milions en van rebre també la segona, i mantenen així el país com a líder mundial en percentatge de població vacunada. Unes dades que contrasten amb el ritme de vacunació a Espanya, on només l'1,05% de la població n’ha rebut ja la segona dosi.

El Ministeri de Sanitat d'Israel ha anunciat que a partir d'aquest dijous tots els majors de 18 anys podran rebre la vacuna contra el coronavirus, fins ara administrada als grups de risc, als majors de 35 i joves d'entre 16 i 18, després de registrar-se una reducció en la concurrència als centres de vacunació.

Aquesta decisió arriba a menys de dos mesos del termini del final de març fixat per les autoritats israelianes per a tindre a tota la població adulta inoculada, una cosa que semblava assolible, però que s'hauria complicat davant la falta de voluntat d'alguns sectors d'acudir a vacunar-se. Mentre que els adults majors van acudir en gran manera a rebre la dosi, els joves han demostrat menys entusiasme.

El primer ministre, Benjamin Netanyahu, ha instat la ciutadania a continuar vacunant-se, sobretot els majors de 50 anys, i ha dit, en un discurs televisat, que "la campanya de vacunació és la clau" per a començar a desescalar el confinament. L'executiu debat en aquests moments si prolongar o no l'actual tancament general, en vigor des del passat 27 de desembre i que està previst que acabe aquest divendres.

En aquestes cinc setmanes de confinament les xifres de contagis no han disminuït tant com s'esperava, alguna cosa que les autoritats atribueixen a la propagació de la variant de coronavirus identificada primer al Regne Unit. Amb la detecció dimarts passat de quasi 8.000 nous casos, Israel en registra ja més de 650.000 des de l'inici de la pandèmia, dels quals uns 74.000 encara estan actius i més de 1.000, en estat greu.

També et pot interessar

stats