Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Isaura Navarro (Salut Pública): "Tenim positius a totes les universitats per les festes de la residència Galileo Galilei"

10 min.

La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha avançat a À Punt que s'han detectat casos positius en "totes les universitats" de València i l'àrea metropolitana derivats del brot del Col·legi Major Galileo Galilei, que es troba al campus de Vera de la Universitat Politècnica de València. Aquests contagis s'haurien confirmat entre alumnat de la Universitat de València, la Universitat Catòlica i el CEU San Pablo. Els positius s'han conegut a partir de les vora 700 proves PCR que aquest divendres s'han realitzat als residents del Galileo Galilei, 400 dels quals reben classe a la Politècnica.

Tot i que no ha volgut proporcionar una xifra concreta de positius, Navarro ha advertit que serà molt elevada. "Les dades d'anit eren molt preocupants; les d'aquest matí també ho estan sent", ha explicat.

La secretària autonòmica també ha avançat que la Conselleria de Sanitat Universal investiga almenys quatre festes celebrades a la residència com a origen del brot. "Tenim una situació de risc en totes les universitats derivades d'aquestes festes", ha lamentat Navarro, que ha censurat "la falta de col·laboració" inicial de l'alumnat implicat ja, que segons ha explicat, "els va costar dir que van estar en una festa en què no portaven mascaretes ni respectaven altres mesures preventives". "El vídeo publica per À Punt, on es veu els joves comportant-se com si no hi haguera una pandèmia és clau", ha dit.

Navarro descarta, de moment, sancionar el col·legi major. Ha exonerat la direcció del centre de la responsabilitat i l'ha centrada en l'estudiantat. "Convocar una festa on van cinquanta persones és perillós perquè es perd la traçabilitat", ha advertit. La secretària autonòmica ha explicat que la direcció de la residència desconeixia que se celebraven festes privades al terrat de l'edifici, on l'accés estava tancat als residents, i que va cridar la Policia quan se n'assabentaren. "S'ha d'entendre la dificultat de controlar gent jove que no veu el perill", ha dit.

Contingut no disponible
stats