Isaura Navarro: “Onda no entén la necessitat d'adoptar les mesures”

Sanitat considera la situació epidemiològica del municipi “prou preocupant” i demana que reforce les mesures anti-Covid tot i l’absència de festes patronals

La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, en 'Les notícies del matí'.
La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, en 'Les notícies del matí'.

Onda (Plana Baixa), amb una incidència acumulada de més de 375 casos per 100.000 habitants, hauria de celebrar aquest cap de setmana les festes patronals. Per a evitar un nou repunt de contagis al municipi, l'Ajuntament ha posat en marxa mesures que busquen evitar-ne la celebració encara que no hi haja festes. En aquesta línia, durant els deu dies de festa no es farà cap acte oficial, la setmana serà lectiva i el festiu local s'ha traslladat.

Malgrat això, la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha expressat aquest divendres en una entrevista en Les notícies del matí la seua preocupació per la gestió de l'Ajuntament d'Onda de la pandèmia. Després de lloar la coordinació entre la Conselleria i la majoria de consistoris, Navarro ha afirmat que Onda “no entén la necessitat d'adoptar les mesures” contra la Covid-19.

La secretaria autonòmica ha criticat la “gestió no positiva” per part de l'Ajuntament d'una reunió de coordinació entre ambdues administracions. A més, considera que la situació al municipi, segons les dades oficials, és “prou preocupant”. Navarro ha posat el focus en el risc que suposen les possibles reunions socials durant les festes patronals, on les mesures anti-Covid solen relaxar-se.

L'Ajuntament d'Onda, en declaracions a À Punt Notícies, nega que la reunió mencionada per la secretària autonòmica es desenvolupara de manera negativa i emfasitza que segueix totes les mesures necessàries i té la “màxima disposició a col·laborar” per la salut pública.

També et pot interessar

stats