Isaura Navarro: “Han de canviar les dinàmiques de la ciutadania”

El Consell prepara una resolució per a determinar el toc de queda que haurà d'aprovar el TSJCV.

La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, a 'Les Notícies del Matí'
La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, a 'Les Notícies del Matí'

Les últimes dades de contagis per coronavirus a la Comunitat Valenciana han fet que salten les alarmes, 1.060 nous contagis i 49 nous brots, la majoria d'origen social. Unes xifres que, com tot apunta, són conseqüència del moviment durant el pont del Nou d'Octubre, ara fa dues setmanes. Amb tot, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar ahir, que té intenció de reduir la mobilitat amb un toc de queda des de la mitjanit fins a les sis del matí, una norma que ha d'aprovar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí que el vistiplau del TSJ podria estar demà i que entraria en vigor immediatament. A més, aquestes restriccions tindrien vigència fins al 9 de desembre, quan el govern hauria de valorar-ne l'efectivitat i si les prorroga.

Tanmateix, la secretària autonòmica ha explicat que, segons les dades i la incidència acumulada, la Comunitat Valenciana està "en una situació de risc alt” i que les mesures es prenen per a evitar contagis massius per a les festes de Tots Sants i Nadal. Així, ha destacat que “han de canviar les dinàmiques de la ciutadania” i quedar-se acasa a la nit, quan les persones relaxen les mesures de prevenció.

A banda de la restricció de la mobilitat nocturna, el document que prepara l'Advocacia de la Generalitat inclourà altres mesures restrictives que consistiran a adaptar la normativa vigent al document que es va aprovar ahir en el Consell Interterritorial del Salut.

Quant a les festes de Falles, Navarro ha expressat que “no són viables tal com les coneixem”, però que sí que es contempla que es facen actes amb aforament i seient controlat. Segons la secretària autonòmica, els esdeveniments amb aforament controlat com ara els culturals no estan sent un focus de contagis, mentre que els brots es produeixen en l'entorn familiar.

També et pot interessar

stats