Isaura Navarro: "Continuarem en pandèmia encara que el 27 comencem a vacunar"

La secretària autonòmica de Salut Pública assegura que el compliment de les mesures "és responsabilitat de tota la ciutadania".

VÍDEO | Isaura Navarro: "Continuarem en pandèmia encara que el 27 comencem a vacunar"

La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha advertit aquest divendres que encara que el pròxim dia 27 de desembre comencen les vacunacions “continuarem en pandèmia”. Durant la seua intervenció en el programa A la Ventura de la televisió d’À Punt, Navarro ha exposat algunes de les mesures específiques per a Nadal anunciades ahir pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així, preguntada sobre la limitació de les reunions socials a sis persones de màxim dos nuclis de convivència, ha explicat que finalment en el DOGV s'ha publicat només com a recomanació i, per tant, és legal anar a un bar amb cinc persones més, encara que siguen de més de dos nuclis de convivència.

Així i tot, la secretària autonòmica ha assegurat que estem entrant en la tercera onada, com demostren les altes xifres de contagis d'aquesta setmana, ja que hem arribat al pic màxim de nous positius diaris i s'ha incrementat el nombre de contagis en un 67,1% respecte a la setmana anterior.

Per això ha demanat prudència i cura "abans i després de Nadal", perquè "continuem en pandèmia i continuarem, encara que el dia 27 comencem a vacunar". A més, ha demanat a la ciutadania que "siga coherent" amb la dificultat de la situació per la qual estem passant. "Si el 69% dels brots és d'origen social, això significa que no estem socialitzant bé, així que li demane a la gent que complisca les mesures", ha afegit.

També ha resolt un altre dels grans dubtes que han generat les noves mesures, el confinament perimetral. Segons ha explicat Navarro, per a acreditar que la residència habitual d'una persona està a la Comunitat Valenciana i que, per tant, està autoritzada a tornar-hi per a passar les festes, només caldrà presentar el DNI.

Preguntada sobre les declaracions de la vicepresidenta, Mónica Oltra, al voltant del control del compliment de les mesures i la responsabilitat individual, Navarro ha explicat que és molt difícil que la policía vigile les cases de la gent i que, per això, des del principi, les autoritats han deixat clar que el compliment de les mesures en tots els àmbits "és responsabilitat de tota la ciutadania".

Amb la vacuna "no perdrem ni un dia"

Sobre l'anunci del president de la Generalitat, Ximo Puig, que el 27 de desembre comença la campanya de vacunació, la secretaria autonòmica ha deixat clar que "està tot absolutament i completament organitzat per a començar a vacunar" i que en el moment en què arriben les vacunes es començaran a administrar. Així, ha assegurat que, si el 26 les vacunes ja estan en territori valencià, el 27 mateix començarà la campanya. "No perdrem ni un dia", ha subratllat.

També et pot interessar

stats