Investigadors valencians creen un test per a detectar la Covid-19 en mostres de saliva

Es tracta d'una prova diagnòstica "fiable, econòmica i no invasiva", que no genera dolor en els pacients i permet minimitzar la interacció física.

Membres de l'equip d'investigació treballant al CIPF.
Membres de l'equip d'investigació treballant al CIPF. / GVA

Un equip de científics i científiques del Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF) treballen des de fa mesos en un nou test de detecció de SARS-CoV-2 a partir de mostres de saliva.

Aquesta mena de proves diagnòstiques ja han sigut aprovades als Estats Units i altres centres de l'estat espanyol i d'Europa realitzen estudis semblants. Els principals avantatges d'aquest test respecte la prova PCR nasofaríngia són l'alta sensibilitat i el fet que és més econòmic i menys invasiu.

Fer servir mostres de saliva per a diagnosticar la Covid-19 també permet minimitzar la interacció física dels treballadors i treballadores amb persones que poden estar contagiades. De fet, els pacients poden entregar la mostra en un recipient tancat de manera segura, sense la intervenció de terceres persones.

Aquesta prova diagnòstica, a més, no genera cap mena de dolor o molèstia en els pacients, la qual cosa pot facilitar que més gent participe en els programes de rastreig. Això, juntament amb la rapidesa de la prova, pot contribuir a tallar més cadenes de contagi.

També et pot interessar

stats