La investigadora María Blasco: “S’avança ràpidament en la investigació del coronavirus”

L’alacantina, referent de la investigació oncològica, reclama un organisme mundial per a adoptar decisions globals.

Un investigador realitza tasques al laboratoris en una imatge d'arxiu
Un investigador realitza tasques al laboratoris en una imatge d'arxiu / À Punt

“S’està avançant ràpidament en la investigació de la Covid-19. Això ha permés, per exemple, aplicar tractaments que estan funcionant amb els pacients”. És la visió de la biòloga i referent nacional de la investigació María Blasco, que ha volgut posar de manifest en À Punt Notícies nit la importància de la “investigació més fonamental” per a fer front a problemes sanitaris de dimensions internacionals, com el que aquests dies castiga Europa.

Així mateix, Blasco s’ha mostrat profundament convençuda que el treball als laboratoris de tot el món permetrà anar descobrint més detalls sobre el coronavirus. Ara bé, la també directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques, el CNIO, assegura que la dedicació a la investigació no és l'única lliçó que ha de posar de manifest aquesta crisi sanitària.

La importància del sistema sanitari

“La importància d’un sistema sanitari preparat per a una pandèmia i la falta d’una institució internacional capaç de donar una resposta ràpida” són algunes de les mancances que ha trobat la investigadora alacantina en aquesta emergència sanitària. En aquest sentit, María Blasco creu que, quan la Xina ja estava detectant casos de coronavirus, “no estaven reaccionant arreu del món”.

Conéixer malalties relacionades amb el coronavirus

Respecte a les aportacions del CNIO a la lluita contra el coronavirus, la directora ha confirmat que aquest centre ha presentat diversos projectes a una convocatòria oberta d’investigacions relacionades amb la malaltia. Aquesta iniciativa permetrà estudiar la fibrosi pulmonar, una patologia associada al coronavirus.

D’altra banda, el CNIO ha rebut dues ajudes del Consell Europeu d’Investigació, per valor de dos milions i mig d’euros, per a dur a terme una investigació sobre la immortalitat del càncer i una altra sobre la metàstasi.

També et pot interessar

stats