Intersindical denuncia davant la Inspecció de Treball la situació dels ‘riders’

El sindicat també demana detindre el repartiment de menjar de restauració que es fa a través de les plataformes digitals.

Repartidor de Deliveroo a València
Repartidor de Deliveroo a València
27 de març 2020 - 13:14

Intersindical Valenciana ha denunciar davant la Inspecció de Treball la situació dels repartidors riders per la situació “d’extrema precarietat laboral” que pateixen i el risc afegit de contagi de coronavirus.

El sindicat considera que les plataformes Stuart, Deliveroo, Shargo, Glovo i Uber Eats, entre d’altres, “no estan complint l’article 17.2 de la llei de prevenció de riscos laborals durant l’estat d’alarma” i ha demanat el cessament de l’activitat de tot el repartiment de menjar de restauració que es fa a través de plataformes digitals, ja que “no hi ha capacitat per a minimitzar el risc de contagi per la falta de mesures de protecció ni un centre de treball on poder desinfectar-se i mantindre les eines de treball lliures de virus”.

A més, segons Intersindical, les plataformes “no ofereixen cap element de seguretat ni han implementat normes espacials”. Segons el sindicat, “no hi ha protocols establits sobre la distància mínima per a les recollides en restaurants quan aquests han d’adoptar les mesures necessàries. Tampoc han oferit la informació adequada sobre procediments per a realitzar les comandes amb total seguretat per a riders i clients”.

Segons Intersindical, el cessament de l’activitat permetria “assegurar la salut dels repartidors, les persones que viuen amb ells i la clientela, a més de la possibilitat de demanar una prestació extraordinària sense necessitat de justificar la caiguda del nivell d’ingressos”.

També et pot interessar

stats