La Intersindical demana garantir seguretat i salut abans de tornar a la faena

El sindicat reclama un pla de prevenció per a totes les conselleries.

Entre altres mesures proposa la dotació de màscares, ulleres o pantalles, guants, fundes protectores de sabates, i gels hidroalcohòlics
Entre altres mesures proposa la dotació de màscares, ulleres o pantalles, guants, fundes protectores de sabates, i gels hidroalcohòlics

El sindicat Intersindical ha demanat a la Generalitat que garantisca la seguretat i la salut dels treballadors i treballadores abans que hagen de reprendre l'activitat, i ha proposat mesures preventives i de protecció a les entrades als centres de treball de l'Administració autonòmica.

El sindicat ha presentat peticions i al·legacions a l'esborrany de la guia tècnica per a l'elaboració d'un pla de contingència i continuïtat del treball durant la Covid-19, elaborada per l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat).

Entre altres mesures, proposa prendre la temperatura a totes les persones a les entrades als centres de treball de l'Administració autonòmica; la dotació de màscares, ulleres o pantalles, guants, fundes protectores de sabates, i gels hidroalcohòlics.

També proposa establir cita prèvia per a evitar aglomeracions, la realització de proves diagnòstiques, sensors de proximitat als espais compartits, neteja i desinfecció exhaustiva, a més d’augmentar la ventilació, entre altres coses.

Així mateix, demana a l'Invassat que estudie la conveniència d'instal·lar arcs d'ozó a les entrades dels edificis amb molta afluència de públic, amb la condició que es dispose d'una avaluació positiva de l'ozó com a desinfectant d'ús ambiental i viricida sense efectes nocius, realitzada per l'Agència Europea de Productes Químics o per altres organismes de reconegut prestigi nacional o internacional.

Per últim reclama un pla de prevenció per a totes les Conselleries, i exigeix una revisió i adequació de tots els plans d'autoprotecció, i mesures d'emergència davant possibles evacuacions.

També et pot interessar

stats