Interior prorroga fins al 15 de juny la restricció de viatges no imprescindibles a països de la UE

Només es permetrà entrar a espanyols, residents al país, treballadors transfronterers, diplomàtics i els qui acrediten causes de força major.

Arribada de turistes en avió | Arxiu
Arribada de turistes en avió | Arxiu

El Butlleti Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest divendres la pròrroga de l'orde per la qual es prohibeix, fins al 15 de juny, l'entrada a Espanya de persones que no estiguen nacionalitzades en algún país de la Unió Europea o dels països que hagen firmat l'acord Schengen, com ara Suïssa. El govern espanyol prorroga així els criteris per a la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països per raons d'orde i salut pública. S'advoca per estendre l'aplicació d'aquesta mesura, que van adoptar inicialment el passat 17 de març els membres del Consell Europeu, per a limitar l'expansió de la pandèmia, i que s'ha anat prorrogant després d'avaluar la situació.

Els únics nacionals de tercers països de la UE que podran viatjar són les persones que es dirigisquen al lloc de residència, els titulars d'un visat de llarga duració expedit per un país membre al qual es dirigisquen i els treballadors transfronterers. A més, estan autoritzats a desplaçar-se els professionals sanitaris o de la cura de majors que tornen de realitzar la seua labor, el personal dedicat al transport de mercaderies, el personal militar, diplomàtic o consular i aquelles persones que acrediten causes de força major o motius familiars imperatius. Es permetrà entrar a Espanya, entre altres, persones registrades com a residents, treballadors transfronterers, diplomàtics i els qui acrediten causes de força major.

D'altra banda, l'orde publicada aquest divendres també estableix que es manté el tancament, amb caràcter temporal, dels llocs terrestres habilitats per a l'entrada i l'eixida d'Espanya a través de les ciutats de Ceuta i Melilla.

El govern espanyol argumenta en el text normatiu que l'evolució de la crisi sanitària i la duració previsible del procés de desescalada continuen requerint que les mesures restrictives al territori espanyol s'acompanyen d'altres proporcionals a les fronteres interiors.

També et pot interessar

stats