Interior concreta les persones exemptes de la restricció de viatjar a la Unió Europea

Aquest dimecres entra en vigor la pròrroga que prohibeix viatges no imprescindibles des de tercers països.

Interior concreta les persones exemptes de la restricció de viatjar a la Unió Europea
Interior concreta les persones exemptes de la restricció de viatjar a la Unió Europea

La pròrroga de la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea entra en vigor aquest dimecres fins al 15 de maig, amb motiu de la crisi del coronavirus. L'orde, publicada aquest dimarts en el Butlletí Oficial de l'Estat, manté les limitacions acordades el 17 de març pel Consell Europeu per a reforçar les fronteres exteriors de la UE.

El Ministeri de l'Interior ha publicat una nova resolució en què concreta les categories de persones exemptes de la restricció de viatge. Entre elles figuren el personal diplomàtic i els residents de la Unió Europea, així com la seua parella i ascendents i descendents a càrrec seu, i els residents en els estats associats Schengen o Andorra, que es dirigisquen directament al lloc de residència.

També queden exempts els residents de llarga duració, els treballadors transfronterers, els professionals sanitaris o d'atenció a majors que es dirigisquen o tornen d'exercir l'activitat laboral, el personal destinat al transport de mercaderies en l'exercici de l'activitat, inclosos els tripulants dels vaixells i personal de vol. A més, queden al marge de la prohibició els qui viatgen per motius familiars imperatius degudament acreditats i els qui acrediten documentalment motius de força major o situació de necessitat, o l'entrada de la qual es permeta per motius humanitaris.

També et pot interessar

stats