Interior fa 3.000 comprovacions diàries dels casos de violència de gènere

Marlaska ha assegurat que continuen lluitant contra les amenaces que perduren en el temps, com el terrorisme o el narcotràfic.

Interior fa 3.000 comprovacions diàries dels casos de violència de gènere
Interior fa 3.000 comprovacions diàries dels casos de violència de gènere

El Ministeri de l’Interior fa 3.000 comprovacions diàries dels casos de violència de gènere, així com centenars d’actuacions a les residències de persones majors per a garantir-los la seguretat. Així ho ha anunciat el ministre Fernando Grande-Marlaska, que ha assegurat que l’executiu espanyol continua lluitant contra les “amenaces que perduren en el temps”, com el terrorisme, el narcotràfic o la delinqüència, entre d’altres.

Entre aquestes actuacions ha destacat la confiscació de 700 quilos de cocaïna al port de València diumenge passat. "Estem duent a terme diferents serveis mentre protegim la ciutadania en la crisi sanitària. Seguim actuant en la identificació i detecció d’aquelles poques persones que no són solidàries”, ha dit.

Equipaments de protecció per a agents i funcionariat de presons

Marlaska ha anunciat que han llançat una nova partida de 115.000 mascaretes que ja reparteixen entre les forces i cossos de seguretat de l’Estat. A més, dimecres van començar a repartir 40.000 mascaretes entre el funcionariat de presons. “És la nostra obligació dotar els agents dels equips necessaris perquè puguen dur a terme la seua tasca”, ha manifestat.

El ministre ha incidit que la situació a les presons “és bona”, degut tant a l’esforç dels treballadors com dels interns, que “entenen que les mesures estan destinades al bé de la societat”. A més, ha anunciat que ja s’han desinfectat 17 centres penitenciaris d’Espanya, en coordinació amb la Unitat Militar d’Emergències.

També et pot interessar

stats