Institucions i sector turístic reclamen que Alacant-Elx siga corredor segur

Una de les destinacions preferides dels turistes britànics és la Costa Blanca on, a Benidorm, el pes arriba al 40%.

Un turista passeja, aquest diumenge, per un carrer de Benidorm
Un turista passeja, aquest diumenge, per un carrer de Benidorm / Manuel Lorenzo (Efe).

Institucions valencianes i empresaris sector turístic aposten per un corredor segur per a mitigar el colp de la quarantena británica. En aquest sentit continuen els esforços per mitigar l'impacte sobre les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana de la decisió del govern britànic d'aplicar la quarantena als turistes quan tornen al Regne Unit des d'Espanya.

Amb motiu de les restriccions del Regne Unit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que està en contacte amb el govern d'Espanya perquè la Comunitat Valenciana tinga el mateix tracte que les Balears i les Canàries, i un corredor segur a través de l'aeroport d'Alacant-Elx. Puig al·lega que la incidència del virus al nostre territori és més baixa que al Regne Unit.

Una exigència que també ha fet la Diputació d'Alacant, que entén que és discriminatori ser exclosos dels corredors sanitaris. El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazon, confirma que s'han posat en contacte amb el Ministeri i han enviat una carta a Pedro Sánchez on demanen el mateix tracte que a les Canàries i les Balears.

Benidorm denuncia tracte de favor

Aquest matí l'Ajuntament de Benidorm ha celebrat un ple en què s'ha avaluat la situació. L'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, ha denunciat a la ràdio d'À Punt el que considera un tracte de favor del govern espanyol cap a les Illes Balears i les Canàries, en detriment de la Comunitat Valenciana.

El 21% dels turistes estrangers que arriben a Espanya, hi apleguen des del Regne Unit. Una de les destinacions preferides és la Costa Blanca. A Benidorm el pes dels britànics arriba al 40%.Hi ha establiments que tenien previst obrir a partir de setembre, però aquest gir inesperat els ha trencat els plans

De moment, a l'aeroport de l'Altet hui no hi ha hagut cap cancel·lació dels 50 vols de connexió amb el Regne Unit. Però estan en joc les 600.000 places previstes fins a finals de setembre. De moment el turoperador TUI ha suspés tots els vols amb la península fins al 9 d'agost.

El Ministeri de Turisme ha dit en este sentit que escoltaran les propostes de totes les comunitats autònomes i les traslladaran al Regne Unit, però que han començat per les illes perquè la recomanació de no viatjar només està activa a la Península, però l'exigència de quarantena és a tot l'estat.

També et pot interessar

stats