Instal·len 280 llits als hospitals de campanya, on derivaran pacients lleus o que no puguen aïllar-se a casa

Barceló matisa que no acolliran les UCI, sinó usuaris amb Covid-19 que es troben “en fase de resolució de la malaltia”.

Interior d'un dels tres hospitals de campanya on traslladaran determinats pacients contagiats de coronavirus
Interior d'un dels tres hospitals de campanya on traslladaran determinats pacients contagiats de coronavirus / Conselleria de Sanitat

Als hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana s’han disposat 280 llits, fins a ells es derivaran pacients amb Covid-19 “amb situació clínica lleu o moderada, prèviament ingressats en hospital d’aguts”, segons ha explicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Amb aquests trasllats es pretén guanyar espai als hospitals davant de l’increment d’ingressos que està provocant l’evolució de la pandèmia.

Dels 280 llits que ha instal·lat Sanitat Universal en aquests hospitals, quasi la meitat (120) s’han habilitat a l’hospital de campanya de València, al costat de La Fe. A l’hospital de campanya pròxim a l’Hospital General d’Alacant i al del costat de l’Hospital General de Castelló s’han preparat 80 llits en cadascun.

Barceló ha matisat que amb els hospitals de campanya “no es tracta de portar els llits UCI a aquests hospitals”, sinó que hi acolliran pacients diagnosticats de Covid-19 que es troben en un estat que no siga greu. En aquest sentit, des de la Conselleria de Sanitat han puntualitzat que als hospitals de campanya atendran pacients adults que hagen ingressat per la pneumònia derivada de la Covid-19 i que es troben “en fase de resolució de la malaltia”, és a dir, en casos en què la insuficiència respiratòria es puga corregir amb fluxos baixos d'oxigen.

11 infermers per cada 22 llits

Aquestes instal·lacions annexes als tres grans hospitals valencians també acolliran pacients amb coronavirus que “no puguen guardar quarantena o tractament al seu domicili o amb els seus convivents, així com aquells que no puguen ser atesos als seus hospitals de referència per tindre aquests una alta ocupació”.

Per a atendre els pacients dels tres hospitals de campanya instal·lats hi haurà 11 infermers i 6 TCA per cada mòdul de 22 llits, a més comptaran amb zeladors i professionals administratius.

També et pot interessar

stats