La Inspecció de Treball ordena a Sanitat dotar el personal sanitari de mitjans de protecció individual

El Sindicat d'Infermeria Satse va denunciar a principis de mes la falta de material i reclama millores en la prevenció.

Un treballador sanitari, a l'hospital Arnau de Vilanova
Un treballador sanitari, a l'hospital Arnau de Vilanova / Europa Press

La Inspecció de Treball ha donat la raó al Sindicat d'Infermeria Satse en les denúncies presentades a principis d'abril perquè la Conselleria de Sanitat dotara de les mesures de protecció necessàries els professionals sanitaris d'atenció especialitzada i primària contra l'exposició als agents biològics del coronavirus.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, Inspecció de Treball ha realitzat un requeriment a la Conselleria de Sanitat perquè “verifique, amb caràcter immediat i durant el temps que dure la present crisi sanitària, que el personal disposa en tot moment dels mitjans de protecció necessaris i adequats per a dur a terme l'activitat en condicions de seguretat i salut”.

L'inspector obliga la Conselleria a facilitar mitjans de protecció individual i col·lectiva al personal que tinga “contacte estret” amb els pacients, i especialment al personal dels serveis d'urgències, unitats de cures intensives (UCI), o el personal d'atenció primària i continuada que intervinga en l'atenció inicial dels casos sospitosos, entre altres. Recalca que s'ha de garantir que poden desenvolupar l'activitat “en les millors condicions de seguretat”.

Tests massius per al personal sanitari

El Sindicat d'Infermeria espera que la Conselleria de Sanitat “prenga nota” de les mesures que dicta la Inspecció de Treball i que “millore la prevenció de riscos” en aquells departaments de salut en els quals no s'han aplicat encara. També reclama que realitze test massius “a tot el personal de manera periòdica” per a seguir la incidència del virus en els centres sanitaris.

Satse subratlla que si els mitjans de prevenció assenyalats per la Inspecció de Treball s'hagueren aplicat “des del primer moment”, en l'actualitat “no hi hauria a la Comunitat Valenciana més de 2.043 professionals contagiats i quasi 920 que han patit quarantena, ni professionals morts per aquest contagi”.

També et pot interessar

stats