Els ingressos per Covid-19 a la Comunitat Valenciana es dispararen a partir del pont del Nou d'Octubre

Les hospitalitzacions s'han duplicat l'última setmana d'octubre. A hores d'ara hi ha 1.149 persones ingressades, 172 d'elles a l'UCI.

Augment setmanal de contagis registrats i hospitalitzacions
Augment setmanal de contagis registrats i hospitalitzacions / À Punt NTC

La segona quinzena de setembre la Comunitat Valenciana era l'autonomia amb menor incidència acumulada en tot l'estat espanyol, en registrar 101,12 casos per 100.000 habitants. Un mes i mig després la situació epidemiològica ha canviat radicalment. L'augment de contagis ha sigut una constant durant el mes d'octubre. El primer dia del mes es registraren 562 nous positius al nostre territori, i aquest dissabte dia 31 la xifra, pràcticament, s'ha multiplicat per tres: 1.517.

Pel que fa als nous contagis i hospitalitzacions per Covid-19, el mes va començar amb una situació estable. A partir del pont festiu del Nou d'Octubre, però, l'augment setmanal d'hospitalitzacions es va disparar del 6 al 34%. La quantitat de positius detectats no va créixer en la mateixa proporció, el que indica que la traçabilitat del coronavirus començava a perdre's.

En aquesta línia, la consellera de Sanitat Universal, Anar Barceló, anunciava aquest dijous que en 31 municipis de la Comunitat Valenciana s'havia detectat una “transmissió comunitària generalitzada i no controlada”. En aquestes localitats, a on s'apliquen mesures restrictives addicionals, viuen un total de 678.468 persones, el 13,55% de la població valenciana.

La darrera setmana del mes (del 22 al 29) les hospitalitzacions han crescut un 45% respecte a l'anterior (del 15 al 21) i han ingressat 346 persones als hospitals valencians, el que eleva la xifra total de persones hospitalitzades a 1.149, 172 d'elles a l'UCI. A hores d'ara, la xifra total de casos actius a la Comunitat Valenciana és d’11.853. El creixement de casos positius registrats no ha sigut el mateix i, tot i augmentar, va ser del 14%. Aquest decalatge entre hospitalitzacions i diagnòstics fa que la pressió hospitalària haja augmentat considerablement.

Si la transmissió comunitària s'expandeix per la resta del territori valencià i les mesures del govern estatal i autonòmic no aconsegueixen controlar-la i frenar la corba de contagis, podrien ser necessàries mesures més restrictives com les d'alguns països europeus.

També et pot interessar

stats