Els indicadors hospitalaris es contenen en una jornada amb 15.318 contagis i 351 morts

L’ocupació a l'UCI no augmenta i les hospitalitzacions en planta descendeixen mínimament respecte al començament de la setmana.

Dos sanitàries conversen en un dels corredors de l'hospital de La Candelària, a les Canàries
Dos sanitàries conversen en un dels corredors de l'hospital de La Candelària, a les Canàries / Ramón de la Rocha (Efe)

L’estabilització dels contagis, que apuntava Fernando Simón al començament de la setmana, sembla que comença a reflectir-se ínfimament als hospitals. El Ministeri de Sanitat ha notificat 15.318 nous contagis i 351 noves defuncions associades a la Covid-19, però els indicadors hospitalaris es mantenen estables o inclús en alguns casos descendeixen mínimament respecte als nivells del començament de la setmana.

Tot i que encara és prompte per a advertir si es consolida la tendència de contenció, resulta positiu que els indicadors no continuen escalant dia rere dia, com ocorria en les últimes setmanes. A hores d’ara, el 32,04% dels llits de les unitats de cures intensives (UCI) de tot el país estan ocupats per pacients amb Covid-19, una xifra pràcticament igual a la del començament de la setmana. Actualment hi ha 3.120 pacients a les unitats de crítics, 36 menys que dilluns.

No obstant això, a tot Espanya hi ha 19.403 pacients hospitalitzats, una quantitat elevada, però són 1.049 usuaris menys dels que estaven ingressats al principi de la setmana. A pesar d’aquest descens mínim, l’ocupació hospitalària és significativa en algunes comunitats autònomes: de fet a Astúries quasi la tercera part dels llits en planta, el 29,87%, estan ocupats per pacients amb coronavirus. Registres semblants presenten Castella i Lleó, amb el 24,3% dels llits en planta, i La Rioja, que arriba al 21,16%.

La Comunitat Valenciana està en nivells inferiors, ja que el 15,5% dels llits atenen pacients amb coronavirus, encara que aquest percentatge es dobla a les UCI, que estan al 30%.

En el balanç global d’afectats pel virus des que va començar la crisi sanitària s’han comptabilitzat 1.525.341 infeccions. Sols en l’última jornada s’han diagnosticat més de 7.000 positius. En el cas de les defuncions, ja s’han superat les 42.000. La pandèmia s’ha cobrat 42.039 vides a Espanya.

També et pot interessar

stats