Els indicadors del coronavirus a la Comunitat Valenciana van a l’alça

Aquest dijous han augmentat els positius diaris, les hospitalitzacions i el nombre de brots respecte de dimecres.

Tests massius per a detectar la presència de coronavirus
Tests massius per a detectar la presència de coronavirus / Raúl Caro (Efe)

La fase de contenció del coronavirus durant la segona onada es frena a la Comunitat Valenciana. Després de dues setmanes consecutives de davallada de la mitjana dels contagis, de contenció de les hospitalitzacions i de baixada dels positius actius al territori valencià, aquest dijous tots els indicadors de l’evolució de la pandèmia s'han incrementat.

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 777 casos en les últimes 24 hores confirmats per PCR, una xifra molt superior a la mitjana de 550 contagis de la setmana passada. Així, el total de positius des de l’inici de la pandèmia s’eleva ja a 47.670. Per províncies, 49 han tingut lloc a Castelló, 296 a Alacant i 432 a València.

Creixen també les hospitalitzacions en els centres sanitaris. En aquests moments hi ha 565 persones ingressades als hospitals valencians, un 34% més que fa una setmana, quan hi havia 421 malalts hospitalitzats. Amb l’augment de les hospitalitzacions, creixen també els ingressos a les unitats de cures intensives. Ara per ara, hi ha 82 persones que ocupen un llit a les UCI, un 23% més que el passat dijous, quan hi havia 67 ingressats en estat crític.

Un dels indicadors que marquen l’evolució de la pandèmia és el nombre de casos actius de coronavirus. En aquests moments hi ha 5.498 persones malaltes de Covid-19, un centenar més que dimecres i 300 més que dimarts.

Així mateix, repunten les defuncions. Sanitat Universal ha notificat 9 defuncions, una xifra que fa que el total de morts des del començament de la crisi sanitària cresca fins a 1.715.

Guadassuar registra un brot de 33 positius

La Comunitat Valenciana suma aquest dijous 33 brots, la majoria d’origen social. El més nombrós ha tingut lloc a Guadassuar, amb 33 contagis associats. Preocupa la situació a la localitat de la Ribera Alta, on els positius estan creixent de manera exponencial en les últimes jornades.

Les ciutats més poblades del territori valencià concentren la majoria dels brots, amb quinze focus a València, cinc a Elx, dos a Alacant i un a Castelló de la Plana. D’altra banda, també s’han registat brots a la Pobla Llarga, Almassora, Llutxent, Xiva, Mislata, Llocnou d’en Fenollet, Sagunt, Paterna i Burjassot.

També et pot interessar

stats