La incidència del virus a la Comunitat Valenciana és 73 punts superior a la mitjana de tot Espanya

El Ministeri de Sanitat confirma 10.654 positius més i 260 defuncions a tot l'Estat.

Familiars dels jugadors observen els partits de futbol de categories inferiors des del llit del Túria, a València, en una imatge del passat cap de setmana
Familiars dels jugadors observen els partits de futbol de categories inferiors des del llit del Túria, a València, en una imatge del passat cap de setmana / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia amb major nombre de contagis per 100.000 habitants, sols per darrere de Balears i Madrid, i supera àmpliament la incidència acumulada mitjana de tot Espanya en les últimes dues setmanes. El balanç de les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat situa la incidència de la Comunitat Valenciana en 309,27 contagis en els últims catorze dies, el que suposa 73 punts més que la mitjana nacional.

Uns valors que feia públics el ministeri aquest dimarts, quan s’han diagnosticat 10.654 casos nous de coronavirus a Espanya i 260 defuncions. D’aquests nous contagis, que suposen menys de la meitat dels comunicats ahir dilluns -quan es recollien les dades de tot el cap de setmana i s’evidenciava un important repunt-, 2.156 es van diagnosticar ahir mateix.

Amb aquestes noves dades, la incidència acumulada de tot el país és de 224,88 casos per cada 100.000 habitants, el que suposa un repunt de més d’onze punts en sols 24 hores. Això a pesar de l’important descens de contagis respecte al balanç d'ahir dilluns i que en les últimes 24 hores sols es van diagnosticar 2.156 casos al conjunt d’Espanya. L’increment de la incidència acumulada d’Espanya és encara més significatiu si es compara amb el dimarts passat, des d’aleshores s’ha disparat un 18,87%.

En canvi, a la Comunitat Valenciana, on aquest dimarts la Conselleria ha confirmat 2.421 nous casos, ha crescut un 36,06 % la quantitat de contagis per cada 100.000 habitants en l'última setmana. Si el dimarts passat aquesta dada se situava en 22,31 contagis, actualment està en 309,27.

D’altra banda, i pel que fa a la pressió hospitalària, el 9,4% dels llits dels hospitals d’Espanya estan ocupats per pacients amb Covid-19, mentre que en les Unitats de Cures Intensives (UCI) l’ocupació es queda en el 20,01%. A la Comunitat Valenciana se superen aquests dos paràmetres, donat que presenta un 13,35% d’ocupació de les places hospitalàries amb pacients malalts de Covid-19 i el 24,32% dels llits de les unitats de crítics.

També et pot interessar