La incidència de la Covid-19 a Benigànim és 16 vegades més alta que la mitjana valenciana

El DOGV publica les noves normes del confinament justificades per l'augment dels contagis i l'extensió a les poblacions de la rodalia.

Imatge de la patrulla de la Guàrdia Civil a les entrades de Benigànim
Imatge de la patrulla de la Guàrdia Civil a les entrades de Benigànim / À Punt NTC

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest divendres una correcció d'errors de l'última resolució de la Conselleria de Sanitat on es decreta el confinament de Benigànim que ha ratificat el jutjat número 5 de València per a frenar la propagació de casos de Covid-19.

La resolució aporta les conclusions dels informes del Departament de Salut Pública de Xàtiva-Ontinyent i el d'Epidemiologia que evidencien que des del 20 de juliol fins al 30 d'agost s'hi han detectat 99 casos, 11 vegades més que en la fase inicial de l'epidèmia, amb una tendència creixent en les tres últimes setmanes i la pèrdua de traçabilitat en gran part dels contagis nous.

En els dos últims dies s'han detectat 12 casos nous a Benigànim. Comparativament, la incidència per cada 100.000 habitants és de 1.059, 10 vegades superior a la del departament Xàtiva-Ontinyent, que és de 116, i 16 vegades més elevada que la de la Comunitat Valenciana, que és de 63.

Així mateix, el Consell alerta que l'expansió de la infecció ha ocasionat que en municipis veïns sense incidència s'hagen diagnosticat casos Covid-19. Així a Bellús se n'han detectat 4 , a Quatretonda 5, a la Pobla del Duc 2 i a Alfarrasí 3.

Les mesures contemplen el confinament perimetral de la població, amb les restriccions d'entrada i eixida excepte per motius justificats, la limitació de l'aforament dels espais destinats a culte, la limitació de l'assistència a vetlatoris, la suspensió de l'activitat educativa i formativa i la limitació a un màxim de deu persones en reunions familiars i socials.

També et pot interessar

stats