La incidència de la Covid-19 a les aules valencianes se situa als nivells de setembre

Només el 7% d'escoles de la xarxa pública conclou la setmana número 21 del curs amb classes confinades.

La Conselleria d'Educació destaca la importància del compliment dels protocols de seguretat davant la Covid-19
La Conselleria d'Educació destaca la importància del compliment dels protocols de seguretat davant la Covid-19 / Twitter: @GVAeducacio

La Comunitat Valenciana ha aconseguit controlar la tercera onada del coronavirus i presenta tots els indicadors amb tendència descendent en les últimes setmanes. La bona evolució de la pandèmia es trasllada també a les aules, on la incidència del virus ha caigut fins a nivells que no es veien des del mes de setembre, pràcticament quan va començar el curs. Així ho evidencia el balanç setmanal actualitzat per la Conselleria d'Educació aquest dilluns, que revela que només el 7% dels centres educatius que conformen la xarxa pública (130) han conclòs la setmana número 21 del curs escolar amb classes confinades per Covid-19. No es registrava una dada tan positiva des de la segona setmana acadèmica, quan hi havia un 5,7% d'aules afectades.

Entre el 15 i el 19 de febrer, el 99,5% de les quasi 47.000 aules que hi ha en escoles i instituts valencians han pogut seguir les classes presencials sense incidències. Durant aquest període, la conselleria liderada per Vicent Marzà ha decretat el confinament de 68 grups pertanyents a 42 escoles. Són 56 classes menys que la setmana passada i la segona xifra més baixa del curs escolar, el que suposa una caiguda del 45% en el ritme de nous confinaments.

L'acumulat de grups confinats també es redueix un 53%. L'última setmana completa de curs escolar ha acabat amb 214 classes aïllades preventivament de 130 escoles. La xifra s'obté després de sumar els nous grups confinats (68) als que continuen en quarantena d'altres setmanes (146) i restar els que es desconfinen. En l'última actualització, Educació ha informat que s'han desconfinat 305 grups de 175 col·legis. Per quarta setmana consecutiva, els desconfinaments d'aules superen els aïllaments preventius, destaca la Conselleria.

Només 2.243 dels 818.644 alumnes d’infantil, primària, secundària, batxillerat i FP tenen un contagi actiu per Covid-19, un 0,3%. Amb l’aplicació dels protocols i les mesures de seguretat, s’ha establit l’aïllament preventiu, per haver sigut contactes estrets amb positius, del 0,7% de l'alumnat. La xifra s'ha reduït tres dècimes respecte de la setmana anterior. L'impacte de la Covid-19 entre el professorat també baixa lleugerament, amb un 0,5% de contagis actius, 378 (la setmana prèvia estaven infectats el 0,9%). Tot i això, es triplica el nombre de docents en quarantena preventiva per haver sigut contacte estret d'algun cas positiu, que passa del 0,2% al 0,6% actual.

Des d’Educació insisteixen que tots els indicadors “mostren que l’impacte de la Covid-19 a les aules està retrocedint als nivells d’inici de curs gràcies a les últimes restriccions aplicades per la Generalitat i l’esforç constant de la comunitat educativa en el compliment dels protocols de seguretat, que fan que l’àmbit educatiu ajude en la detecció i contenció de la propagació de contagis”.

Per províncies, la de València és la que té més aules confinades, 106 repartides en 64 escoles. A Alacant, la Conselleria d'Educació ha confirmat 69 grups confinats en 43 col·legis, mentre que a la de Castelló són 39 grups de 23 centres.

També et pot interessar

stats