La incidència del coronavirus augmenta en 19 dels 24 departaments sanitaris valencians

Un mes després del confinament perimetral de la Comunitat Valenciana, la situació epidemiològica només millora en 5 àrees de salut.

La incidència del coronavirus augmenta en 19 dels 24 departaments sanitaris valencians
La incidència del coronavirus augmenta en 19 dels 24 departaments sanitaris valencians

Aquest dilluns es compleix un mes des que la Comunitat Valenciana va ser confinada perimetralment per a frenar la corba de contagis i evitar mesures més restrictives. Les últimes dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública sobre la situació epidemiològica als 24 departaments de salut valencians, però, indiquen que, en la major part del territori, la incidència del coronavirus no ha minvat.

En 19 d'aquests departaments sanitaris, el 79,1%, ha augmentat la incidència acumulada de casos de PCR positives en els darrers catorze dies per cada 100.000 habitants. El departament de Xàtiva-Ontinyent és on més s'ha incrementat aquesta xifra, 282 punts més, seguit del d'Alcoi (212), el de Vinaròs (200) i el de València - Hospital General (171).

Pel que fa als departaments amb una incidència acumulada més elevada en les últimes dues setmanes, el departament d'Elda presenta la taxa més alta amb 475,4, molt per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana, de 273,37 casos per cada 100.000 habitants. Els altres tres departaments que superen la incidència acumulada de 400 són el de Xàtiva-Ontinyent, el d'Alcoi i el de Requena.

Quatre departaments sanitaris aplanen la corba

Només en quatre departaments s'ha reduït significativament la incidència acumulada de contagis per cada 100.000 habitants: el departament de salut de Manises, el de Torrevella, el de la Marina Baixa i el de Dénia. Pel que fa al d'Elx, la davallada és mínima, de 3 punts, i la situació epidemiològica s'ha estancat.

Gràcies a aquesta reducció dràstica en els darrers trenta dies, els departaments sanitaris de Dénia, de la Marina Baixa i de Manises són els que presenten les taxes d'incidència acumulada més baixes de tot el territori valencià. El de Manises i el de Torrevella eren, fa un mes, els que notificaven una major incidència de Covid-19.

El departament que actualment té la millor situació epidemiològica és el de Dénia, amb una incidència acumulada de 78,61 positius per cada 100.000 habitants en els darrers catorze dies. Malgrat açò, aquesta xifra triplica l'objectiu establit pel govern espanyol d'arribar als 25 casos per cada 100.000 habitants.

També et pot interessar

stats