La incidència acumulada puja vora 76 punts durant el cap de setmana

L’ocupació a les UCI continua fregant el risc alt, però de moment la Comunitat Valenciana es manté en risc mitjà

Una sanitària pren una mostra per a una prova PCR en l'hospital de Gandia
Una sanitària pren una mostra per a una prova PCR a l'hospital de Gandia / À Punt NTC

La incidència acumulada a 14 dies a la Comunitat Valenciana ha pujat 75,971 punts des de divendres, fins a situar-se en 440,27 contagis per cada 100.000 habitants. Amb les noves xifres que ha publicat aquest dilluns el Ministeri de Sanitat, aquest indicador epidemiològic se situa a només 60 punts d’arribar al nivell de risc molt alt (més de 500).

D’altra banda, la incidència a set dies ha pujat a 225,97 contagis per cada 100.000 habitants, que són 45,31 punts més que divendres. Aquest indicador també està prop d’arribar al nivell de risc molt alt, que és a partir de 250 casos.

En ambdós casos, la Comunitat Valenciana continua per damunt de la mitjana espanyola, que és de 381,26 i 197,62, respectivament. 

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, actualment hi ha un 6,57% dels llits dels hospitals valencians ocupats per pacients de covid, una xifra que s’eleva a 14,74% en el cas dels llits de les unitats de cures intensives. Per tant, la pujada des de divendres ha sigut d'1,2 i 1,30, respectivament, i continuen tenint una ocupació més alta que la mitjana espayola, que és de 5,11% i de 12,60%, respectivament.

Aquestes dades signifiquen que la Comunitat Valenciana es manté en el nivell de risc mitjà perquè, encara que hi ha més de dos indicadors de transmissió en risc alt, cap dels indicadors de pressió hospitalària ha arribat encara a aquest nivell, però la situació podria canviar en qualsevol moment, ja que a partir del 15% d’ocupació a les UCI es produiria el canvi.

També et pot interessar

stats