La incidència acumulada a Espanya es dispara fins als 435 casos per cada 100.000 habitants

Els malalts de Covid-19 ocupen un 26% dels llits de les UCI i un 13,7% dels ingressos en general.

Dos sanitaris traslladen un pacient en el hospital català de Bellvitge aquest dilluns
Dos sanitaris traslladen un pacient en el hospital català de Bellvitge aquest dilluns / Alejandro García (Efe)

Fernando Simón, director de l'equip de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, ha situat la incidència acumulada en 435 casos per cada 100.000 habitants, xifres molt pròximes a les d'octubre. Divendres passat la incidència era de 350 casos per cada 100.000 habitants. "Estem en una fase clarament ascendent que haurem d’analitzar dia a dia i esperar l'efecte de les mesures de les autonomies", ha deixat clar.

A aquest increment al qual es referia Simón han contribuït els 61.422 nous casos confirmats aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat, més de 6.100 diagnosticats ahir diumenge. Quant a les defuncions, se n’afegeixen 401 al balanç oficial, de manera que 52.275 persones han mort a Espanya des del començament de la pandèmia.

Simón ha recordat que el govern dona per fet que ens esperen setmanes complicades. De fet, l'ocupació de les UCI ha anat pujant i actualment se situen en el 26,13% d’ocupació de malalts amb Covid-19, mentre que la resta d'hospitalitzacions se situen en el 13,77%. El responsable sanitari ha recordat que fa sols uns dies s'havia aconseguit rebaixar aquestes dades per davall del 10%. Simón ha desvinculat la tendència de la nova variant del virus que ha arribat del Regne Unit, sinó al comportament durant el Nadal.

No caldrà confinament si es compleixen les mesures

Tot i que les dades que deixa a hores d’ara la pandèmia a Espanya no són esperançadores, Simón ha defensat que durant la primera onada la situació va ser més complicada que ara. El responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries creu que si tota la ciutadania compleix les mesures, no serà necessari un altre confinament.

El responsable sanitari també ha actualitzat les dades de vacunació contra la Covid-19. Al conjunt d’Espanya s’han administrat ja 381.565 dosis.

També et pot interessar

stats