La incidència acumulada a Espanya baixa dels 200 casos per cada 100.000 habitants

Illa demana que a Nadal els ciutadans es queden a casa i assegura que no es pot baixar la guàrdia.

La incidència acumulada a Espanya baixa dels 200 casos per cada 100.000 habitants
La incidència acumulada a Espanya baixa dels 200 casos per cada 100.000 habitants

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat en acabar el Consell Interterritorial de Sanitat, celebrat a Saragossa, que la incidència acumulada és de 193,26 per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Illa ha remarcat que totes les autonomies estan per davall d'una incidència de 300 casos. La tendència que viu la pandèmia a Espanya, a més, va reduint la pressió sobre els hospitals, que se situa per sota del 9,91% i el 22,93% a les UCI. "Però encara estem lluny d'on volem arribar", que és als 25 casos per cada 100.000 habitants que marca Europa. El ministre ha demanat, per aquest motiu, no abaixar la guàrdia durant les festes de Nadal.

La incidència acumulada va arribar a situar-se per damunt de 528 casos positius per cada 100.000 habitants a principi del passat mes de novembre. I cal remuntar-se a finals d'agost per a trobar una incidència acumulada més baixa que la que registra Espanya actualment.

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat les dades d'afectació de la pandèmia. Sanitat ha comunicat la detecció de 9.773 nous positius des de dilluns (dimarts era festiu i no es va realitzar actualització de dades) i 373 víctimes mortals.

El ministre ha fet una crida a quedar-se a casa aquestes festes. Ha recordat que com més mobilitat, més malalts en les UCI i més morts. I ha dit que igual ocorre en el contacte social. "Fem l'esforç, ja han vist el que costa doblegar la corba", ha incidit. Durant la reunió, s'ha parlat de les circumstàncies al voltant de la futura vacunació contra la Covid-19. Illa ha dit que actualment estan analitzant-se tres vacunes i ha recordat que hi haurà tres etapes de vacunació.

També ha recordat que els ciutadans no podran moure's entre autonomies, excepte per motius laborals, algun tema mèdic o reencontre familiar. A partir d'ahí, les autonomies podran limitar els dies en què es podrà viatjar per a retrobar-se amb la família. I sobre la possibilitat, proposada per la Comunitat de Madrid, de realitzar test d'antígens a les farmàcies, Illa ha dit que estan analitzant el tema.

També et pot interessar

stats