La incidència acumulada de la Comunitat Valenciana baixa de mil per primera vegada des de mitjans de gener

Sanitat notifica la pitjor xifra de víctimes de la tercera onada: 909 defuncions a Espanya.

Un operari participa en les tasques de desinfecció d'aquest cap de setmana al monestir de la Santa Faç d'Alacant
Un operari participa en les tasques de desinfecció d'aquest cap de setmana al monestir de la Santa Faç d'Alacant / Efe

L’expansió del coronavirus continua frenant-se a la Comunitat Valenciana, que per primera vegada des del passat 19 de gener, registra una proporció de contagis per cada 100.000 habitants inferior a mil. D’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, al territori valencià hi ha una incidència acumulada dels últims catorze dies de 994,99 contagis. A pesar de ser la pitjor dada de tot Espanya, aquest indicador epidemiològic ha baixat més d’un 26% des del dilluns passat, quan hi havia 1.352 positius per cada 100.000 habitants.

La incidència acumulada també s’ha reduït a Espanya respecte a la setmana passada. Ara hi ha 667 contagis, quasi un 23% menys que el primer dilluns de febrer. De fet, a tot l’Estat s’han notificat 47.095 casos nous, una xifra inferior a la del passat dilluns, quan es van registrar més de 79.600 positius.

A pesar de la millora d’aquests paràmetres epidemiològics, aquest dilluns s’afigen 909 víctimes al tràgic balanç de defuncions. És la pitjor xifra registrada durant la tercera onada i és significativament superior a l’assolida el divendres (584) i fins i tot el dilluns passat (762). Des del començament de la pandèmia, 62.295 persones amb coronavirus han mort a Espanya.

La pressió a les UCI no dona treva

Pel que fa a la situació als hospitals, la Comunitat Valenciana continua tenint una forta pressió a les unitats de cures intensives (UCI), la mateixa que registrava el passat divendres, amb quasi el 59% dels llits ocupats per pacients amb Covid-19. És una xifra un 15% superior a la de les unitats de crítics de tot Espanya.

Ara bé, el conjunt de les hospitalitzacions sí que s’han reduït un poc al nostre territori. Els llits amb pacients amb coronavirus han passat del 34,33% del passat divendres fins al 31,17%. Als hospitals espanyols el percentatge és del 21,5%.

També et pot interessar

stats