La incidència a la Comunitat Valenciana baixa de 30 i torna a nivells del principi d’abril

Sanitat ha notificat 387 nous positius i 8 defuncions. Actualment hi ha 159 persones ingressades, 37 de les quals a les UCI

Sanitari realitza una prova PCR de diagnòstic de coronavirus / Efe
Sanitari realitza una prova PCR de diagnòstic de coronavirus / Efe

Després de dos dies sense facilitar dades de cap indicador epidemiològic a causa d’un problema informàtic, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat hui 387 nous contagis que corresponen a tots els registrats des de l’última actualització divendres passat. Una xifra molt més alta de les que s’estaven notificant les setmanes anteriors i que ha fet pujar la mitjana setmanal a 180,60 enfront dels 114, 57 divendres passat.

Fins ara s’han detectat 392.632 casos positius de coronavirus, dels quals només 1.461 estan actius actualment.

La incidència acumulada per cada 100.000 habitants durant els últims 14 dies ha baixat de 30 per primera vegada des de l’1 d’abril, i se situa en 29. Una xifra pròxima als 25 casos per cada 100.000 habitants que suposarien passar al grau d’alerta més baix dels establits pel Ministeri de Sanitat. La incidència a 7 dies és de 13,39, menys de la meitat de l’índex a 14 dies.

Malgrat aquesta millora en la incidència acumulada, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha insistit que “la millora de l’oratge i l’ampliació d’horaris no han de suposar ni un minut de relax per a la ciutadania en la lluita contra el virus”.

La pressió hospitalària ha pujat lleugerament, ja que hi ha dues persones més ingressades que divendres passat. Així, n'hi ha 159 en planta i 37 a les unitats de cures intensives, però caldrà veure l’evolució d’aquest indicador durant els pròxims dies abans de poder parlar d’una tendència.

Pel que fa a les defuncions, Sanitat ha informat de 8 més que fan pujar la mitjana setmanal a 6. D’aquests decessos només 3 s’han produït durant els últims 3 dies. La resta correspondrien 1 al mes de gener de 2021, 2 al de febrer i 2 més al de març. 

També et pot interessar

stats