El primer impacte de Nadal eleva els contagis al màxim històric: 4.557 nous positius

Les hospitalitzacions marquen un nou rècord. A dia de hui hi ha 2.332 persones ingressades, 332 de les quals en UCI.

El primer impacte de Nadal eleva els contagis al màxim històric: 4.557 nous positius
El primer impacte de Nadal eleva els contagis al màxim històric: 4.557 nous positius

Dues setmanes després del dia de Nadal, comencen a veure’s els primers efectes la celebració de trobades socials en l’impacte de la pandèmia a la Comunitat Valenciana. Aquest divendres, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 4.557 nous positius per coronavirus, màxim històric des de l’inici de la crisi sanitària, després que dimarts es registrara l’anterior rècord, amb 3.930 contagis.

Des de l’inici de la setmana s’han notificat 14.308 nous casos de Covid-19, una xifra que els experts preveuen que augmente en les pròximes setmanes. Davant aquest increment significant dels contagis, la Generalitat ja va anunciar noves mesures per a continuar restringint les trobades socials i l’activitat de l’hoteleria, que van entrar en vigor dijous.

La cara més negativa de la pandèmia la trobem en les defuncions. Sanitat Univeral ha comunicat 70 decessos, segona xifra rècord de la pandèmia, després que dimarts es registraren 85 morts. Preocupen les xifres de les residències, ja que 30 dels òbits s’han produït en centres de persones majors. La xifra total de persones que han mort des de l’inici de la crisi sanitària s’eleva ja fins a 3.244.

En aquests moments hi ha 21.363 casos positius actius, fet que suposa un 12,19% del total de contagis. Per primera vegada des que la Conselleria ofereix aquestes dades, s’han superat els 20.000 casos actius.

Les hospitalitzacions marquen un nou rècord

Per segon dia consecutiu, les hospitalitzacions es mantenen a l’alça i tornen a registrar xifres rècord, superiors a les de la primera onada. A dia de hui hi ha 2.332 persones ingressades en els hospitals valencians, 332 de les quals ocupen un llit en les unitats de cures intensives. Per províncies, la distribució és la següent: a Castelló hi ha 182 persones ingressades, amb 25 pacients en UCI; 758 a Alacant, 117 d'elles en UCI; i 1.392 a la província de València, 190 d'elles en UCI.

677 residents contagiats en una setmana

A pesar del començament de la vacunació en les residències, la situació d’aquests centres continua sent crítica. En l’última setmana, s’han contagiat 677 usuaris i 236 treballadors de centres de persones majors. A més, 145 residències tenen a dia de hui algun cas de coronavirus.

Segons les dades que facilita la Conselleria de Sanitat Universal, aquest divendres s’han superat el miler de defuncions entre els residents, en concret 1.006, que suposen un terç del total de morts per coronavirus a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats