La immunitat contra les reinfeccions dura almenys sis mesos, però és més baixa entre la població de més edat

Un estudi a gran escala fet a Dinamarca revela que la protecció és del 80%, però baixa al 47% en majors de 65 anys.

La immunitat contra les reinfeccions dura almenys sis mesos / À Punt NTC

La immunitat de grup és efectiva entre la població jove, però menys entre les persones majors de 65 anys. Un estudi massiu sobre les reinfeccions per coronavirus fet a Dinamarca i publicat en la revista mèdica The Lancet considera que la majoria dels individus que contrauen els coronavirus estan protegits durant almenys sis mesos contra els nous contagis. Després d'investigar les reinfeccions al país durant 2020, l'Institut Statens Serum ha constatat que només el 0,65% dels pacients van donar positiu per segona vegada per Covid-19 després d'haver-se contagiat durant la primera i la segona onada. Tanmateix aquesta immunitat varia sensiblement amb l'edat: si en la població adulta és del 80%, en les persones majors de 65 anys baixa al 47%.

El treball analitza dades de l'estratègia nacional de Dinamarca, que el 2020 va fer proves de coronavirus al 69% de la població, és a dir, uns quatre milions de persones.

Els autors no han trobat cap evidència que la protecció contra la reinfecció disminuïsca una vegada superat el període de sis mesos, però reclamen més estudis per a precisar el cicle de protecció i la immunitat davant les noves variants, ja que l'estudi se centra només en la soca original del virus.

Els investigadors conclouen que les troballes posen de manifestat la necessitat d'implementar noves mesures de protecció per a la població més major "en forma de vacunes eficaces i un major distanciament físic i control de la infecció, fins i tot en aquelles que se sap que anteriorment

També et pot interessar

stats