La immunitat contra la Covid-19 dura almenys quatre mesos

Així ho revela una investigació de l'Institut Nacional de Salut i Benestar de Finlàndia.

Vista microscòpica del coronavirus renderitzada en 3D
Vista microscòpica del coronavirus renderitzada en 3D / Naeblys (Shutterstock)

Els anticossos de les persones infectades per la Covid-19 romanen en l'organisme almenys quatre mesos després del contagi, temps durant el qual donen immunitat contra el virus. Aquestes són les principals conclusions d'un estudi publicat aquest dimarts per l'Institut Nacional de Salut i Benestar de Finlàndia (THL).

La investigació ha analitzat des de març 129 persones de 39 famílies en les quals almenys una persona havia donat positiu per la Covid-19 en una prova PCR.

Els resultats confirmen que durant el primer mes d'infecció 63 de les 64 persones que van donar positiu desenvoluparen anticossos en una quantitat que va anar disminuint durant el seguiment.

Així i tot, quatre mesos després de la infecció quasi totes les persones continuaven tenint tant anticossos que detecten la nucleoproteïna viral com anticossos neutralitzadors del virus.

Açò significa, en paraules de la directora d'investigació de THL, Merit Melin, que "els resultats d'aquest estudi confirmen l'evidència que els anticossos produïts després d'una infecció natural i la seua potencial immunitat durarien almenys quatre mesos".

No obstant, Melin admet que encara no se sap exactament quant temps continuen en l'organisme els anticossos específics del coronavirus. Tampoc se sap amb certesa quin tipus d'immunitat és la que protegeix els humans contra una nova infecció per Covid-19, encara que les veus expertes consideren que és la que proporcionen els anticossos neutralitzadors.

THL continuarà l'estudi per a examinar la prevalença dels anticossos i la possible immunitat de les persones infectades després de sis i set mesos, resultats que s'esperen per a final d'enguany.

També et pot interessar

stats