Illa: “S'ha consolidat l’alentiment del coronavirus”

El Ministeri de Sanitat iniciarà un assaig clínic per a previndre la Covid-19 entre professionals sanitaris.

El ministre Salvador Illa durant la seua compareixença al Congres
El ministre Salvador Illa durant la seua compareixença al Congres / / Kiko Huesca (EFE)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat en la compareixença a la comissió de sanitat del Congrés que “s’ha consolildat l’alentiment del virus” i ha fixat com l’objectiu següent “reduir-ne més encara la propagació, de manera que el nombre d’altes supere el de nous malalts”.

Segons Illa, tot i el creixement del 5% en la quantitat de morts que hi ha hagut a l’Estat, amb 757 noves víctimes mortals , l’increment del nombre de defuncions s’ha reduït del 9% a prop del 6% la darrera setmana. El ministre ha afirmat que, “quan parlem de persones mortes, no hi ha dades bones, però el global de les dades confirma l’estabilització i l’aplanament de la corba”.

En referència a la pressió assistencial del sistema sanitari espanyol, Illa ha admés que “la necessitat de llits d'unitats de cures intensives (UCI) presenta un retard respecte a la notificació dels casos”. Amb les dades actualitzades, més de 7.000 persones han requerit un ingrés a l’UCI. La pressió assistencial s’està reduint progressivament. Fa dues setmanes, l’increment de casos UCI era del 16% i ara se situa al voltant del 3%.

Assaig clínic per a millorar la protecció dels professionals sanitaris

Illa ha anunciat que el Ministeri iniciarà els pròxims dies un assaig clínic per a millorar la protecció dels professionals sanitaris que combaten la Covid-19. Hi participaran 62 centres hospitalaris i 4.000 professionals, i esperen obtindre resultats d’ací a quatre setmanes. L’estudi, anomenat Epicos, permetrà avaluar diferents alternatives farmacològiques per a previndre el desenvolupament de la Covid-19 en personal sanitari. Aquest estudi està coordinat a través del Pla Nacional de la Sida i de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.

També et pot interessar

stats