Illa preveu una quarta pròrroga de l'estat d'alarma

El ministre adverteix que "no se li ha de perdre el respecte al virus".

El ministre Salvador Illa, en la compareixença d'aquest diumenge
El ministre Salvador Illa, en la compareixença d'aquest diumenge / À Punt NTC

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha donat a entendre aquest diumenge que l'estat d'alarma podria allargar-se a la segona setmana de maig. "No se li ha de perdre el respecte al virus", ha advertit el ministre, que ha reconegut que "és un horitzó molt precipitat pensar que l'estat d'alarma es pot acabar en els pròxims quinze dies".

Illa ha comparegut aquest diumenge després de la setena videconferència de presidents i presidentes autonòmiques i ha destacat que les últimes dades sobre l'índex de contagis per coronavirus mostren que "estem consolidant el descens" i "definitivament doblegant la corba", ja que, des que es va decretar l'estat d'alarma, el 14 de març, s'ha passat d'un índex de contagis del 35% al del 0,8%, "la millor dada fins ara, que és inferior a la d'Alemanya".

Ribera planteja revisar els models de mobilitat després de la crisi

La vicepresidenta quarta del govern i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, també ha comparegut davant la premsa i ha expressat la seua confiança en el fet que la progressiva recuperació econòmica no repercutisca negativament sobre altres aspectes de la salut pública, com la qualitat de l'aire, que s'ha vist beneficiada per les restriccions en els desplaçaments, i ha insistit en la necessitat de revisar els models de mobilitat una vegada acabada la crisi.

Ribera també ha valorat l'esforç que s'ha fet per potenciar el teletreball i ha indicat que en poques setmanes s'ha aconseguit el que hauria costat cinc anys com a mínim.

Illa creu que s'estan complint les recomanacions

D'altra banda, Illa s'ha referit a les imatges que s'estan difonent en les xarxes socials en el primer dia de desconfinament de la xicalla, on es veuen grups de gent sense mascaretes i sense complir les mesures de seguretat i ha assegurat que les recomanacions "s'estan complint de manera general".

Illa també ha dit que si calguera fer "algun ajust" respecte a les eixides dels xiquets i xiquetes, es farà, i ha subratllat que en les sis setmanes que dura el confinament, la població espanyola ha donat mostres "molt altes" de sensatesa i responsabilitat i pensa que seguiran comportant-se de manera correcta.

També et pot interessar

stats