Illa: "Es permeten els desplaçaments a segones residències dins de la unitat de referència territorial"

A més, ha anunciat que començaran a reconsiderar mesures diferents per a la desescalada en les zones rurals.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la compareixença d'aquest dissabte
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la compareixença d'aquest dissabte / Moncloa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, preguntat pels dubtes sobre els desplaçaments a segones residències, ha confirmat que aquests viatges es poden realitzar "sempre que siguen dins de la unitat territorial de referència", que en el cas del país valencià són els departaments de salut.

A més, ha qualificat de "magnífic" el treball realitzat per les autonomies i ha destacat aquest diumenge que existeix un clima de "cordialitat" entre el govern i les comunitats autònomes.

De fet, ha anunciat que, com que l'estat de governança "ha funcionat", es començaran a estudiar peticions formulades per diverses comunitats com ara la de "reconsiderar" mesures diferents per a l'eixida progressiva del confinament a l'Espanya rural.

Espanya, cinqué país en nombre de tests

Pel que fa a la polèmica sobre el rànquing mundial de tests, Illa ha assegurat que la dada donada pel president del govern, Pedro Sánchez, sobre que Espanya és el cinqué país amb més test realitzats és "correcte" i està basat en les dades difoses per la Universitat Johns Hopkins, dels Estats Units.

Ha recordat que el cap de l'executiu va fer aquestes declaracions basant-se en dades corresponents al 28 d'abril i ha explicat que les últimes dades aportades per les comunitats autònomes, del 7 de maig, apunten a prop de 2,5 milions de proves PCR i tests d'anticossos realitzats.

També et pot interessar

stats