Illa: “En moltes parts del país la situació no està controlada, i per tant cal prendre mesures dràstiques”

El ministre de Sanitat adverteix de que els pròxims cinc o sis mesos seran durs i que cal adoptar les mesures proporcionades però contundents.

Illa: “En moltes parts del país la situació no està controlada, i per tant cal prendre mesures dràstiques”
Illa: “En moltes parts del país la situació no està controlada, i per tant cal prendre mesures dràstiques”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha admés que la situació a Espanya i Europa és molt preocupant. El ministre, en una entrevista en Onda Cero, ha remarcat que “en moltes parts del país la situació no està controlada, i per tant cal prendre mesures dràstiques”. I ha enviat un missatge a la ciutadania perquè mantinga la “guàrdia alta”, i que cal prendre mesures “dràstiques”. En l’entrevista el ministre ha fet referència a la situació que viuen autonomies amb les majors taxes d’incidència, com ara Navarra o Madrid.

Preguntat per situacions com la de Navarra, on les xifres de contagis no deixen de créixer a pesar de les mesures restrictives, el responsable de Sanitat ha deixat clar que caldrà “prendre mesures més dràstiques”. També ha dit que les mesures necessiten un temps per a funcionar. Però ha deixat clar que “venen setmanes molt dures”.

El responsable de la política sanitària del govern espanyol ha insistit que cal adoptar les mesures proporcionades però contundents. Ha recordat, a més, que estem a les portes de l’hivern. Illa creu que afrontarem cinc o sis mesos durs. “Caldrà aprendre a conviure amb el virus”, ha anticipat. El ministre creu que la vacuna estarà disponible abans d’eixe període, però també ha deixat clar que es necessita temps per aplicar-la.

En relació a Madrid, el ministre ha admés que la situació ha millorat i que s’alçarà aquest dissabte el confinament perimetral de la capital per a prendre noves mesures. “La situació en Madrid ha millorat, però encara estem en una situació preocupant. No es pot abaixar la guàrdia”, ha resumit. Illa ha advertit que les mesures que anunciarà la comunitat de Madrid aquest divendres seran dures.

El toc de queda està sobre la taula aquest dijous de vesprada

A la pregunta sobre l’opinió sobre el toc de queda, Illa ha recordat que són diversos punts a Europa que l’estan fent servir i inclús algunes autonomies ja ho estan plantejant. El ministre ha evitat pronunciar-se clarament sobre el tema i ha deixat clar que escoltarà a les autonomies en la reunió prevista aquest dijous de vesprada en la reunió prevista de la Interterritorial de Sanitat.

Sí ha deixat clar que cada territori deu prendre decisions en funció de la situació i de la seua realitat. El ministre es mostra partidari de acordar una llista de propostes d’actuació que cada zona aplicarà en funció de la situació de cada territori.

Creixement “rellevant” del pressupost per a 2021

Finalment, i sense donar detalls concrets, el ministre ha anticipat que el Ministeri de Sanitat tindrà l’any pròxim “un creixement i un reforçament” d’acord amb el “paper que s’espera” del Ministeri i de la sanitat pública. Un creixement “rellevant”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats