Illa: “El Nadal no serà normal. Ens queden cinc o sis mesos complicats”

El ministre de Sanitat ha descartat, amb la situació actual, un confinament domiciliari com el del passat mes de març.

Salvador Illa dijous en el Congrés. (Efe)
Salvador Illa dijous en el Congrés. (Efe)
16 d'octubre 2020 - 12:16

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha vaticinat aquest divendres que “ens queden entre cinc i sis mesos complicats” de convivència amb el coronavirus fins que arribe la vacuna, que s'espera per a 2021. En declaracions a RAC1, Illa ha afirmat que es preveu que arriben a la fi d'any o principis de 2021 els tres milions de dosis que ja estan compromeses amb una gran companyia farmacèutica, que subministrarà uns 30 milions de dosis a la Unió Europea.

Si aquesta situació es confirma, “el pròxim estiu tindrem una vida molt més normal”, ha augurat Illa, que ha assegurat així mateix que “no sacrificarem cap criteri de seguretat” quant a la primera vacuna que s'administre a Espanya i que ha anunciat que un grup d'experts ja està treballant per a determinar com es farà aquesta vacunació massiva. En aquest sentit, ha afirmat que la seua distribució es decidirà amb criteris “d'equitat i proporcionalitat” i es tindrà en compte especialment les persones que estan en risc.

Fins a arribar a eixe moment, queden uns mesos que el ministre ha previst com a “difícils i preocupants”, amb un Nadal “que no serà normal, sinó diferent i amb distància”. En aquest sentit, Salvador Illa ha assenyalat que “el context europeu és molt preocupant, el virus està entre nosaltres i ens l'hem de prendre de debò”.

“Hem de tindre la mentalitat que estem en una carrera de fons”, ha argumentat, encara que ha descartat, “ara com ara”, un confinament domiciliari de la població com es va fer durant la primera onada de la pandèmia al març i abril.

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat també treballa en un esborrany tècnic per a precisar més mesures per a evitar els contagis, com la possible prohibició de fumar en la via pública quan no hi haja distància de seguretat, ha explicat.

També et pot interessar

stats