Illa: “No hi haurà llista pública dels que rebutgen vacunar-se”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha garantit que es farà amb totes les garanties de privacitat.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una entrevista
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una entrevista / Alberto Estévez (EFE)

El ministre de Sanitat Salvador Illa ha assegurat aquest dijous que “no hi haurà una llista pública” de persones que rebutgen vacunar-se contra el coronavirus. Malgrat això, ha defensat la necessitat de saber a qui se’ls ha oferit rebre el fàrmac i han declinat. Això sí, Illa ha precisat que es farà amb “totes les garanties de la llei de protecció de dades”.

L’estratègia de vacunació contra el coronavirus aprovada el passat 2 de desembre i actualitzada el dia 18 contempla la creació d’un registre específic de vacunació que recollirà, entre altres coses, la identificació de la persona vacunada, però també la que refuse fer-ho.

Segons el document, és important registrar els casos que rebutgen immunitzar-se per a determinar “les possibles raons de reticència” en els diferents grups de població. “Hem de poder comprovar, a mesura que vaja evolucionant el procés de vacunació, que no hi ha ningú, siga ciutadà espanyol o resident en el nostre país, a qui no se li haja oferit la possibilitat de vacunar-se”, ha afegit.

La campanya de vacunació arrancarà a Espanya el pròxim diumenge, amb aproximadament 4,5 milions de dosi que aniran arribant durant les pròximes dotze setmanes i que estaran repartides en 350.000 unitats setmanals, ha recordat Illa. Les primeres arribaran el pròxim dissabte a Guadalajara (Castella-La Manxa), on la farmacèutica té un magatzem.

Illa també ha insistit que el procés de vacunació serà gradual i que no “dependrà de butxaques, poder adquisitiu o estatus social”, sinó del que diguen “els experts”. Quant a si hi haurà una cartilla de vacunació, el ministre ha avançat que encara no està decidit.

Salvador Illa ha conclòs que vacunar-se és “un acte de solidaritat”, i que “la via no és la d’obligar, amenaçar, penalitzar, sinó la d’explicar, persuadir, convéncer, ser transparent, tenir un programa de farmacovigilància molt estricte”.

També et pot interessar

stats