Illa diu que la vacuna és efectiva contra la nova soca procedent del Regne Unit

El ministre de Sanitat no descarta que circule ja per Espanya, però assegura que no se n'ha identificat encara cap cas.

El ministre Illa, en roda de premsa la setmana passada
El ministre Illa, en roda de premsa la setmana passada / Rodrigo Jiménez (Efe)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que la vacuna contra la Covid-19 és també efectiva contra la nova soca detectada al Regne Unit, més contagiosa, i que ha precipitat que molts països europeus tallen les connexions aèries amb Gran Bretanya. En una entrevista a RAC1 ha dit que aquesta soca encara no s’ha identificat a Espanya, encara que no es descarta que ja es trobe al país.

Illa ha detallat que es tracta d'una mutació del virus present en alguns països de l'Europa continental que es transmet amb més facilitat. Una "possibilitat" que, no obstant això, encara no està "científicament acreditada". D'acord amb el ministre, ara mateix dia no hi ha "constància" que la nova soca, que ha activat les alarmes de la Unió Europea després del confinament de Londres i del sud-est d'Anglaterra, es trobe present a Espanya. Això no significa, ha matisat, "que no ho estiga".

Arran d’aquest gir en la pandèmia, països com Itàlia, França, Alemanya i Bèlgica han suspés els vols amb el Regne Unit. A Espanya, ha explicat el ministre, s'ha optat per reforçar els mecanismes de control de les proves PCR als aeroports que reben viatgers britànics. "Ara com ara no hi ha hagut incidències", ha assegurat. I ha justificat la posició espanyola amb l'argument que les mesures contra la nova soca s’han de prendre de manera coordinada a nivell europeu, de la mateixa manera que ha ocorregut amb la vacuna.

També et pot interessar

stats