Illa demana responsabilitat davant les manifestacions "perquè el coronavirus està ací"

Aquest diumenge s'han viscut protestes multitudinàries en diverses ciutats espanyoles per l'assassinat de George Floyd.

Manifestants durant la concentració convocada a Madrid contra el racisme
Manifestants durant la concentració convocada a Madrid contra el racisme / Rodrigo Jiménez (Efe)

Després de les protestes multitudinàries que s'han viscut en diverses ciutats espanyoles per l'assassinat de George Floyd, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha demanat responsabilitat als manifestants "perquè el coronavirus està ací", tot i que ha admés que té un profund respecte per la reivindicació democràtica.

Milers de persones s'han manifestat aquest diumenge enfront de l'ambaixada dels Estats Units a Madrid contra l'assassinat de Floyd, en una protesta contra el racisme convocada per la comunitat negra africana a Espanya i que ha reunit unes 3.000 persones, segons fonts de la delegació del govern espanyol a Madrid. La societat valenciana també s'ha sumat a aquestes protestes, que s'han reproduït al llarg del territori espanyol.

"Demane responsabilitat a qui es manifesta", ha insistit Illa en fer referència a les diverses manifestacions que s'han convocat durant el procés de desescalada, on, en alguns casos, no s'han respectat les mesures de distància establides per a evitar la propagació del virus.

També el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat que es respecten les mesures preventives per a evitar que es pose en risc la salut de la ciutadania. "El que demane per a unes manifestacions, ho exigisc per a unes altres", ha recalcat Sánchez en ser preguntat per les crítiques a les manifestacions convocades recentment per Vox contra l'executiu.

També et pot interessar

stats