Illa demana a les comunitats propostes per a eixides per franges horàries

El Consell Interterritorial de Sanitat es torna a reunir per a determinar un sistema de trams horaris per a xiquets, majors i esportistes.

Un home corre per un parc
Un home corre per un parc / Tom Wheatley (Unsplash)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha demanat a les comunitats autònomes idees sobre com organitzar les eixides en franges horàries durant la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat, que tornarà a reunir-se aquest dimarts per a informar els consellers del pla de desconfinament que té previst aprovar el Consell de Ministres.

En la reunió s'ha tractat la posada en marxa de l'estudi de seroprevalença i els consellers de Sanitat han informat Illa del desenvolupament de la jornada de diumenge quan es va permetre per primera vegada en sis setmanes que eixiren els menors de dotze anys a passejar, acompanyats d'un adult.

Illa informarà els consellers sobre el procés de desescalada i ha demanat idees de com podrien eixir les persones al carrer "a diverses hores", és a dir, amb un sistema de franges horàries.

La Generalitat treballa en un pla de desescalada progressiva i asimètrica per departaments de salut dins de la Comunitat Valenciana.

El president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, proposarà un sistema de trams horaris, de manera que els xiquets, els que facen esport i els que passegen "ho puguen fer en horaris diferents per a evitar riscos innecessaris" a partir del 2 de maig.

Andalusia ha suggerit, entre altres propostes, que les eixides dels domicilis per a fer una passejada o fer esport s'avancen al dia 1 de maig i que les famílies completes puguen fer-ho de manera conjunta a partir del dia 10. Aquestes eixides es farien en diferents trams: els majors entre les 9:00 h i les 14:00 h, i els xiquets entre les 16:00 h i les 21:00 h; mentre que per a l'esport es proposa un horari de 7:00 h a 10:00 h i de 21:00 h a 23:00 h.

La Xunta de Galícia planteja que es tinga en compte la "urbanització" i "densitat demogràfica" i Aragó ha elaborat un document de desescalada en quatre fases, que es prolongaria fins al 8 de juny. Proposa un primer període (fins al 2 de maig) per als municipis de menys de 5.000 habitants, en els quals s'alçaria el confinament de manera moderada i es restringiria la mobilitat a l'interior del municipi i els pobles de menys de mil habitants podrien obrir activitats no essencials.

També et pot interessar

stats