Illa confirma que Espanya obrirà les fronteres l'1 de juliol, dues setmanes després del que recomana la UE

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha insistit en la necessitat de recuperar la mobilitat amb seguretat per als espanyols i els viatgers.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa
El ministre de Sanitat, Salvador Illa / Emilio Naranjo (Efe)

Espanya s'esperarà a obrir les fronteres l'1 de juliol, tot i que la Comissió Europea ha recomanat als socis comunitaris que recuperen la mobilitat interna a tot tardar partir del pròxim dilluns 15 de juny, és a dir, dues setmanes abans de les previsions espanyoles.

Ho ha confirmat aquest divendres en roda de premsa el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha subratllat que la recuperació de la mobilitat es farà "amb seguretat", tant per als visitants com per als espanyols. També ha recordat que Espanya treballa amb els socis comunitaris per assolir "una posició comuna" sobre quins controls establir pel que fa a països tercers.

El responsable del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, considera que la UE no insta els països a obrir les fronteres, perquè la data s'ha de decidir per criteris tècnics i sanitaris els quals, segons ha avançat, no seran "homogenis" en tots els països.

Simón ha alertat del risc d'obrir les fronteres i rebre casos de coronavirus d'altres països sense establir els mecanismes de control necessaris. Dels 250 casos que s'han diagnosticat aquesta setmana a Espanya un centenar han sigut importats de l'estranger..

També et pot interessar

stats