Illa avança que les mesures del Consell Interterritorial de Salut marcaran un Nadal “diferent”

La mobilitat i les relacions socials seran alguns dels aspectes que les comunitats autònomes i el Ministeri regularan demà.

Una parella i el seu fill observen un arbre de Nadal d’un carrer de Málaga
Una parella i el seu fill observen un arbre de Nadal d’un carrer de Málaga / Daniel Pérez (Efe)

Les d’enguany seran unes festes nadalenques “diferents” i en aquest sentit estaran encaminades les mesures que s’aprovaran demà dimecres en el Consell Interterritorial de Salut. Així ho ha avançat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en el ple del Senat d’aquest dimarts.

Encara que el ministre no ha detallat cap mesura, ha assegurat que en el Consell Interterritorial de Salut es regularan aspectes relatius a la mobilitat, les relacions socials i les activitats de diversa índole pròpies d’aquests dies. "Desembre és un mes en què es veu incrementada la mobilitat i els contactes socials, els dos vectors principals de transmissió del virus, ha asseverat Illa.

Així mateix, Illa ha advertit que les propostes que recollia l’esborrany de recomanacions es modificaran. Aquest document arreplegava propostes com reunions de sis persones i com retardar el toc de queda a la 1 de la matinada els dies 24 i 31 de desembre.

Algunes comunitats autònomes discrepaven de certs aspectes de l’esborrany i, per contra, n'hi havia d’altres que en proposaven de nous. De fet, la Comunitat Valenciana és una de les que advoca per ampliar les reunions familiars a deu persones i per flexibiiltzar la mobilitat entre autonomies els dies festius.

També et pot interessar