Illa avança que hi haurà més mesures “dràstiques i proporcionades” per part de les autonomies

El ministre de Sanitat assenyala que la setmana que ve es definiran els següents grups de vacunació.

La ministra Darias i el ministre Illa durant la roda de premsa que han oferit aquesta vesprada
La ministra Darias i el ministre Illa durant la roda de premsa que han oferit aquesta vesprada

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha manifestat aquest dimecres que algunes autonomies, que no ha concretat, han anticipat "mesures dràstiques i proporcionades amb la situació" que comunicaran aquest mateix dimecres. "Tots els consellers han explicat la seua preocupació", ha afegit el ministre, que ha indicat que la població ha de respectar de manera escrupolosa les mesures adoptades. El ministre ha considerat que l'estratègia actual funcionarà, sempre que la ciutadania respecte les mesures, i no farà necessari un confinament domiciliari.

Illa ha informat que la incidència acumulada ha pujat a 492,9 casos per cada 100.000 habitants i que la pressió hospitalària continua creixent. Sobre això ha indicat que un 14,64% de les hospitalitzacions i un 27,76% d'ingressos a les UCI són de malalts de Covid-19. El ministre ha oferit aquestes dades en la roda de premsa posterior al consell interterritorial amb les autonomies.

El govern espanyol ha tornat a dir que les dades actuals de la pandèmia indiquen una tendència creixent, un risc "molt alt" i una situació "preocupant". Sobre el pla de vacunació, Illa ha assegurat que ja s'han distribuït 1.103.700 dosis de Pfizer (sense les Balears i sense tindre en compte les de Moderna). D'aquest total, se n'han administrat 581.638. El ministre ha destacat que el ritme de vacunació ja s'està accelerant.

Durant la reunió també s'ha demanat definir els pròxims grups de vacunació atés que aquesta setmana s'acabarà de vacunar a les residències. També ha dit que totes les autonomies han confirmat que aquesta setmana estan començant a vacunar els sanitaris que estan en primera línia.

La setmana que ve es definiran els nous grups de vacunació

El ministre de Sanitat ha anunciat que la setmana que ve es decidiran quins seran els següents grups de població que rebran les dosis de les vacunes contra la Covid-19 autoritzades fins ara. Illa també ha assegurat que hi ha un percentatge molt baix en la vacunació, inferior al 5%, en aquests grups de població. Illa també ha dit que totes les autonomies han confirmat que aquesta setmana estan començant a vacunar els sanitaris que estan en primera línia.

Preguntat pels mitjans de comunicació, ha anticipat que la decisió es prendrà a partir de la proposta del grup de vacunació entre aquelles persones més vulnerables i de risc, i que puguen contagiar més també.

Sobre la variant britànica, el ministre ha actualitzat les dades de detecció, que apunten ja a un centenar de casos confirmats i a uns centenars de sospitosos.

Sense casos de grip

Durant la roda de premsa, Illa ha explicat que s'ha detectat que no hi ha pràcticament casos de grip. Situació que ha atribuït a la vacunació massiva de la tardor i a les mesures de protecció. En la campanya 2018-2019 van morir 6.300 persones de grip, hi va haver 490.000 intervencions en atenció primària i 35.000 hospitalitzacions per grip confirmada.

Preguntat, ha detallat que Extremadura ha anunciat mesures addicionals durant el consell interterritorial. El ministre ha considerat que l'estratègia actual funcionarà, sempre que la ciutadania respecte les mesures, i no farà necessari un confinament domiciliari.

També et pot interessar

stats